Testbeszéd !

2010.12.11. 16:52

A vadász -ember teste, lelke legyen szilárd, ha már az ősember vadász-ösztönét hordozza magában. Sokmindent elárul a jellembéli szilárdságról a testbeszéd. A parlementi közvetítések alkalmában látok egy képviselő urat, közvetlenül az első sorban - kb. ez is a statusza,  - vezető ember. És köztudottan vadász is, akitől nagyon vártuk, hogy a fegyvertartási törvény tárgyalásakor -annak enyhítéséért - lobbizni fog értünk.

Node mit is látok a parlamentben. A testbeszédét. Nem ő, hanem a "főnöke "beszél, ő "csak" heves bólogatással fejezi ki helyeslését. ..így van főnök, jól mondod főnök...hű de okos vagy főnök...most aztán jól megmondtuk nekik főnök.. stb. Ezt sugallja a testbeszéde. Azt hiszem, az elvi egyként gondolkodáshoz nem tartozik a bólogatás. Ennek láttán semmi jót nem várok az új törvénytől.

A bejegyzés trackback címe:

https://acelcsaba.blog.hu/api/trackback/id/tr162509235

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Az angol beteg 2010.12.11. 18:35:47

Ez jó téma (nem mintha az eddigiek nem lettek volna azok)...érdekes...bár a fehérben is ott a fekete, ha nem tisztán dolgozzák el egy felületen... Sajnálom, hogy a testbeszéd a bológatás irányába ment és nem hozta azt amit vártak tőle. Ha természetről, bológatásról, szabad gondolkodáról és ösztönről beszélünk óhatatlanul is eszembe jut egyik kedvenc filmem Anthony Hopkins talán legkiemelkedőbb alakításával. Ott csontig hatoló módon szembesülünk ezzel a bológató világgal, ahol a szabadság csupán illuzió...mert mindannyian egy szerepet játszunk egy felsőbb valami szolgálatában...szembesülünk ezzel a világgal, amit mi teremtettünk magunknak...helye van a filmben az ősi, atavisztikus ösztönnek is...a természet vad, ősi, de sokkal tisztább falakat mellőző világának. Véremben érzem a filmet. /Sztem ha megengedetném magamnak én is vadász lennék:-)...ki tudja mit hoz a jövő?/ szembetalálkozunk azzal is, hogyan építünk magunk köré egy falat....mert az ész szolgálatában a ösztön-ént elnyomjuk....és ezzel együtt a szabadságunkat is....szépen körbe zárjunk magunkat egy fallal....és a falon belül is rombolunk amit csak lehet...mert vágyainkat nem magunkhoz, hanem a falhoz igazítjuk.

Az angol beteg 2010.12.11. 18:43:43

A testbeszédről: érdekes én pl. néha feleslegesnek érzem...holott nem az. Valóban jellemről árulkodik v. félrevezet...mert ugye néha a látszat csal. Tudatosan eljátszhatunk különböző személyiségeket, amit épp a helyzet kíván. De mások tudatosan félre is vezethetnek bennünket. A meghunyászkodó nem mindig a gyengébb és a határozott nem mindig az erősebb. Talán ezért kerülöm jómagam a testbeszédet, hogy megpróbáljak minél hitelesebb, és mindenekelőtt őszinte lenni...de ez helyzet és témafüggő is. Erről hosszasan lehetne beszélgetni. Érdekes dolog ez....

Az angol beteg 2010.12.11. 18:49:53

...és van ami tisztán kiül ránk vagy egy "kondicionálás" része...egy kialakult nem tudatos rutin...reakció, ellenreakció....bele se megyek inkább...mert hosszabb lenne, mint a Háború és Béke.....de az (jó esetben csak) a szemeknek fárasztó lenne...:-)

Acél Csaba · http://acelcsaba.blog.hu 2010.12.11. 19:01:12

@Az angol beteg: a testbeszéd tanulható, tanítható, alkalmazható - de akkor fikció. Ha "zsigerből"a tudatalattiból jön, akkor viszont árulkodó.Volt részünk már tömeges tapsolásokban ( állva és ütemesen )meg bólogató jánosokban. Azt gondoltam a demokrácia a nyiltságot és az őszinteséget hozza meg.A talpnyalás - ezek szerint - rendszereken át ível.

Az angol beteg 2010.12.12. 01:22:31

@Acél Csaba: A hatalom nagy test(beszéd)-nevelő...a szájakat vigyázba állítja, a nyelveket mozgásba hozza...

Acél Csaba · http://acelcsaba.blog.hu 2010.12.12. 05:52:22

@Az angol beteg: az állatvilág testbeszéde az adott faj fenmaradásásnak része.Pl. a farkasfalkában a dominancia elfogadása a torok felkínálásával történik.Ezt mi, emberek szóval tesszük - vagy bólogatással.

Paci-ens 2010.12.13. 14:23:35

Nagy üdvözlet mindenkinek!
Én jelenleg csak a bélésemmel tudnék test beszélni, de ezt inkább hagyjuk meg az utókornak.
Ígérem előbb, vagy utóbb magamra találok.
Most kezdtem elolvasni, ami eddig kimaradt.
Ígérem nagyon kritikus leszek!

Az angol beteg 2010.12.13. 18:47:41

@Paci-ens: Merre járt Kedves Paci-ens? Már hiányoltam erősen! Remélem minden rendben!

Acél Csaba · http://acelcsaba.blog.hu 2010.12.13. 19:31:09

@Paci-ens: bocs, nem akartam maródiságod kifecsegni, de hiányzásod igazolva. Örülök, hogy kivánszorogtál a gépedig.Meg, hogy kiálltad a "nyomáspróbát".

Paci-ens 2010.12.14. 08:14:20

@Az angol beteg:
Ha az ember egy orvossal nem sakkozni, vagy borozni ül le, akkor ráfázik!
Én ráfáztam.

Acél Csaba · http://acelcsaba.blog.hu 2010.12.14. 13:45:20

@Paci-ens: "ráfázásnál" forraltborozni kell az orvossal. Máris jelentkezem.

Az angol beteg 2010.12.14. 16:29:45

@Paci-ens: :-( Sajnálom. Jobbulást ha még tart..és jó egészséget. Örülök, hogy újra itt van.
süti beállítások módosítása