Klubhűség

2011.02.06. 17:05

Rögtön az elején egy besorolás: az ember társas lény. Sok minden ezen kívül, de  így szocializálódtunk, tehát igaz. Szőrmébe bújt, kőbaltás rokonuk is egy kupacba bújt össze, ha dörgött az ég, vagy a kardfogú tigris ólálkodott a barlang körül.


View Larger Map

A mai nagyvárosok sem különböznek felülnézetben egy zsúfolt hangyabolynál, amibe látszólag szervezetlenül, több milliós  "kupacban" rohangálnak az emberek, különböző lehetőségekkel, de azonos motivációval, mindenáron pénzt kell keresni. Vannnak - szépszámmal - akiknek a minimális megélhetésért kell küzdeni, vannnak - kevesebben - akiknek csak a jómód fokozásáért. Ha maradunk a  madár perspektívánál, akkor onnan fenntről nézve, csak az egyes kis emberkék véletlenszerű Brown féle mozgása látszik, a különböző töltésű molekulák taszítása és vonzása, esetleg összekapcsolódása. 

Ha rázummolunk a "hangyabolyra" akkor már az is látszik, hogy a látszólagos káosz alatt ott szunnyad a szervezettség, az egyes csoportok együvétartozása. Kényszer szülte kis csoportok tüsténykednek azonos célokért . Legtöbbször, csak a közös érdek tartja össze őket.( van bőven kivétel is)

De amikor az érdeket felülírja az érzés,-  vagy Uram bocsá' - az érzelem, akkor az már valóban csak az ember privilégiuma. A hangya ezt nem tudja.

Tegnap este, évadzáró összejövetelt tartott a lövész klubunk. A sokféleség mellett egy közös volt bennünk, a lövészet és a klub szeretete, egymás elismerése, megbecsülése. Így kéne a társadalomnak is felépülnie, a közös nemzeti érdek és a hazaszeretet mentén.

A bejegyzés trackback címe:

https://acelcsaba.blog.hu/api/trackback/id/tr102642435

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Az angol beteg 2011.02.06. 18:38:53

Az érzelemre, szeretetre új világrendet kellene alapozni. Az érdek mentén nagyon elszúrtunk ebben a világban mindent...afrikában gyerekekekkel öletnek...Európa a kultúra és nyugati gondolkodás fellegvára önmagába fullad...Kairóban, Athénben lázongó tömeg...elfogy az olaj, elfogy az ivóvíz...a jövő háborúkat sejtet...igen hűnek kell lenni ahhoz, ami érték. Egyénnél kezdődik mindez. Sodródom az árral, vagy azt mondom nem! A tóba ugrástól még senki nem fulladt meg...a víz alatt maradástól viszont annál többen.....azt mondom tiszta vízű tóba ugorjunk ha választanunk kell!!! Klubhűség is nagy érték! Tiszta víz esetén különösen!

Az angol beteg 2011.02.06. 18:41:27

De 'horribile dictu' a fuldoklás folyamata visszafordíthatatlan...

Acél Csaba · http://acelcsaba.blog.hu 2011.02.06. 19:59:19

@Az angol beteg: én hiszek a jó erejében, ha nem tenném, önmagam veszteném.

Az angol beteg 2011.02.06. 20:49:19

@Acél Csaba: Igen! Így kell! Legyünk még sokan!!!
süti beállítások módosítása