Átverés!

2014.10.23. 10:35

Elég húzós a "gerle-tandíj", sokat kell érte menni, meg a lőszert is szereti, de mégsem járt eredménnyel, nem tudtam "kiokosodni". Amikor már kezdem sejteni, hogy mi ösztökélheti a gerléket arra, hogy kirepüljenek a városból  - valamelyik napraforgó tarlóra enni - akkor nem jönnek. Amikor meg a kutyát sem vernék ki olyan rossz az idő,  akkor százával támadják a szotyi-tarlókat. Íme egy példa arra, hogy nem egyformán gondolkodok a tubicákkal. ( még szerencse!)

A hosszan tartó, szép vénasszonyok nyarának végét jósolták a meterológusok, a közkedvelt,  televíziós Németh Lajos lelkesen mutogatta a közeledő frontokat, meg mindenféle nyomású légrétegeket, izobárokat, stb.  - amit én úgy fordítottam le a magam nyelvére, hogy szar idő lesz, jó lesz igyekezni a gerlézéssel. Tehát menni "kell", mert a gerlék is érzik a közeledő változást és biztos próbálnak belakmározni.

Biztatóan indult, mert a városba vezető dróton szép számmal ültek galambok, parlagiak és balkániak vegyesen, de már akkor menekülésre fogták, amikor kiszálltunk az autóból. Rendben van, ezek a galambok már tudnak valamit - mármint, hogy az autóból kikászálódó három embertől semmi jóra ne számítsanak - de az igazi húzás három óra után szokott kezdődni.  Sajnos, Németh Lajos jóslata kezdett beválni, a rövid ujjú ingre egymás után húztam a rétegeket, mert az északira forduló szél nem egyedül jött, hozta magával a hideget is. Csak a galambokat nem !

Egy-két nagyon magasan cikázó galambot sikerült lőni, azután azt sem, teljesen leállt a húzás - ezért feladtuk.

Másnap hívott a helyi vadőr, éppen arról a helyről ahonnan előző nap elmenekültünk. Esik az eső, viharos szél fúj - mondta a telefonba  - de mindenütt galamb röpköd, elzavarni sem  lehet őket.

Erre már én is csak azt tudtam mondani, amit tőle hallottam előző nap -  amikor nem jöttek - hogy hullana ki mindnek a tolla!

A bejegyzés trackback címe:

https://acelcsaba.blog.hu/api/trackback/id/tr966825453

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása