Kár a papírért !

2015.10.05. 20:07

Egyik kereskedelmi gagyi-tévénk nagykorúságát ünnepelte, a napokban lett 18 éves. Azzal büszkélkedtek, hogy a 18 év alatt, a hírek beolvasásához, elhasználtak 6 millió papírlapot. Beszarás, hogy az elhasznált papírra  büszke  ez a csatorna.  Kissé átalakítva az előző mondatot -  valóban lehetne azt a sok semmitmondó hírt tartalmazó papírt egy másik funkcióval összehozni.  Mi lesz ennek a sok papírnak a sorsa ?  - miután leolvasták róla az egysorosokat - kérdeném. 

- Megölte a feleségét, majd magával is végzett az ilyen olyan falvai körzeti meghízott - kész ennyi, papír félre, jöhet a következő. 

- Kerítésnek ütközött az autós, ő már a negyedik, aki így járt !  Papír félre.

Kitaláltak a sztorik, de a hírek hossza és  komolysága kb. hasonló.

És így peregnek a műsorvezető keze alól a "kiolvasott" papírok, a borzongatás szennyével bekenve. 

  A nagykorú - de ennek semmi jelét nem mutató -  csatorna híradója végén a szerkesztő ügyes kezétől, a papírlapok szépen egy kupacba rázódnak, mert amíg a kamera mutatja, valamit csinálni kell - mert az orrát  ugye  mégsem piszkálhatja.  A sok szép, eredetileg tiszta, ártatlan  papír, ezzel be is fejezte TV-s pályafutását. Így azután gyorsan összejön ám, a hatmillió papírlap.

Könyörgöm, megmondaná valaki, hogy a XXI században, az informatika kütyük és a súgógépek világában, miért kell papírról olvasni? Miért nem lehet ezt egy monitorról  felolvasni? Miért kell ehhez - a béka segge alatti színvonalhoz -  egy kisebb erdőt kivágni?

Kár a fáért !

 

A bejegyzés trackback címe:

https://acelcsaba.blog.hu/api/trackback/id/tr597894934

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása