Buli !

2016.02.13. 22:03

Lehet, hogy a zenekar éppen most, amikor ezeket a sorokat írom - este tízkor -  húzza a "nézését, meg a járást, csípőjének a ringását, stb " nevezetű örökbecsűt, amire a helybéli csárda lovasbálján ropják a táncot, még azok is, akik hét közben fizikoterápián kúráltatták a fájós ízületeiket.  A sokac asszonyokra szokták mondani, hogy halotti porukból is fölkelnek, ha megszólal a kóló. Nos a szekcsői asszonyok sem mennek a szomszédba egy kis "csípőjének a ringásáért" ha zenét hallanak.

Azt hiszem a lovas múltam jogán, ott lenne a helyem, de ugye először is, a múltbéli érdemekkel nem érdemes és nem is szabad kérkedni, ami elmúlt az elmúlt. Tehát nincs olyan, hogy a múlt jogán ! Nekem nem az számít, hogy ki voltam, hanem az, hogy most mi vagyok. Erről meg nem nyilatkozok !

Másodsorban pedig a bál azért van - gondolom -  hogy szórakozzanak az emberek, egyenek-igyanak, táncoljanak...stb. Ezek közül, talán még az evés menne, de az ivás már nem, a tánchoz meg egy alapvető dolog kéne, ez pedig a tánctudás. Nos nekem olyanom pedig nincsen! Ha nem táncol, mert nem tud valaki - mondjuk én -  akkor még maradhatna a beszélgetés - mint alternatív időtöltés -  de aki már próbálta, hogy egy lelkes zenekar ricsaja mellett mit ért a másik szavából, az tudja, hogy semmit. Még akkor sem, ha egymás arcába ordítjuk az okosságokat. Ha ehhez még hozzáteszem hogy a sok lövéstől a bal fülem süket, illetve az egércincogást is, meg a szarvasbőgést is jól hallom, de a két hang közötti tartományt, ahol éppen  az emberi beszéd lakozik - semennyire. .Így érthető ugye, hogy egy  bálban mást sem tudnék, mint gubbasztani.  Ha szólnak hozzám, nem értem, ezért próbálok szájról olvasni - mint a süketnémák -  ami közelről nem nagy öröm, pláne, ha bor és- vagy  pálinkaszag a hordozóanyag.  Ilyenkor, csak bólogatok, mint a hülyegyerek, nagy-nagy odafigyelést mímelve, közben mondogatom, hogy igen, igen, ja, ja, még akkor is, ha éppen olyan szöveget kapok, amire rázni kéne a fejem.

Egyébként pedig majd holnap reggelre kiderül, hogy ki járt jobban!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://acelcsaba.blog.hu/api/trackback/id/tr858388146

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Paci-ens 2016.02.14. 19:35:04

Tesó!
Az alkalmi süketség időnként időnként jól jön. Én már régóta gyakorlom, mivel az egyik fülemre teljesen süket vagyok öt éves korom óta. Az a megboldogult anyósom
aki elkezdte mondani, fiam állj meg mert pisilnem kell.
Szó ami szó elment a fülem mellett .

Na azóta minden kis jelre megállok.
,

Acél Csaba · http://acelcsaba.blog.hu 2016.02.14. 20:06:35

Tesó! pontosan tudom, hogy a jobb füled süket. Ugyanis amikor egyszer melletted ültem az autódban és vicceket meséltem, hogy ne aludj el, de te egyiken sem nevettél - akkor arra gondoltam, hogy vagy nincs humorérzéked, vagy süket vagy.
Ez utóbbi a szimpatikusabb.

Paci-ens 2016.02.15. 05:18:39

@Acél Csaba:
De azért én még szeretlek.
süti beállítások módosítása