Emlékezés!

2016.10.23. 09:18

A mai nap emlékei nem a vadászattal kapcsolatosak - de személyesek -  hiszen a 60 évvel ezelőtt történtek engem csak közvetlenül érintettek, hiszen egy szót sem értettem az egészből. Persze, az akkori 13 éves naiv gyermeki énem nem hasonlítható össze egy mai hasonló korú már majdnem felnőttével. Azt, hogy ez forradalom, csak a szüleimtől hallottam és drága emlékű nagymamámtól. Nem akarok a családi legendáriumról beszélni, de Nagymamának volt miért lázadnia, hiszen nagyapám két évet ült börtönben, csupán a "nagy szája" miatt. Ugyanis a gyóntatószékben "elfecsegett" olyan dolgokat, amik a gyónási titokból kiszabadultak és a rendőrségen kötöttek ki. 

Szóval nagymamám olyan módon lázadt, hogy délceg, úriasszonyos tartását feladva, jól megköpködte az orosz szótáramat, azután táncot járt rajta. Két hónap múlva a szótáram "eltűnéséről" nehéz volt magyarázatot adnom, a rendszerhez hű, orosz tanárnak. 

Egy furcsa, szivar alakú, csúnya orosz emlékmű állt a jelenlegi gimnázium közelében, amit a forradalom hevületében le akartak dönteni, de az nem hagyta magát, ezért kötelet tekertek rá és markos embereket hívtak, hogy rángassák. A közeli utcában laktunk, édesapámat is hívták, de mire odaért, már a szobor eldőlt.Ez volt a szerencsénk, mert a kötélhúzókat, az aktív résztvevőket sorban letartóztatták, sokuk sorsa ismeretlen lett. "Passzív" résztvevőkén apám az állását vesztette és mint megbízhatatlannak, a vadászfegyverét is bevonták.

Így, ezen a ponton ért össze azért a forradalom a vadászattal.

A bejegyzés trackback címe:

https://acelcsaba.blog.hu/api/trackback/id/tr4511831271

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása