A szomszéd kertje... !

2017.06.05. 15:21

A szomszédos vadásztársaságnál is voltak változások, de más jellegűek, mint itt. Az "én" vadásztársaságom sorsát már "megénekeltem", Arany János  - úgy látszik korokon átívelően igaz balladája - a Walesi bárdok nyomán szabadon és az ötletgazdát túlértékelve:  "te tetted ezt király "!  Ha máglyára nem is küldtek bennünket, mint a versbéli bárdokat, de ez a kibaltázás sem "piskóta" volt,  hogy a versbéli magasságból a zsargon szintjére süllyedjek.

Szóval a szomszéd kertje zöldebb lett,mint a miénk, mert ott a vadászterület nagyobb lett, a tagság bővült, a szakmaiság erősödött, a vadászmester jól irányít, a vadőrök szerények és dolgosak, stb.  Nevetségessé lett az a Szekcsői  specialitás, miszerint többre tartjuk magunkat, mint amennyit a valóságban érünk. Nem tudom, mivégre ez az "úri gőg" de már mindegy is, mert vége. A mi területünk egy jól menő mezőgazdasági vállalkozás vendégkörének a kiszolgálására lett "átalakítva", bekamerázott lesekkel, ahol majd percre pontosan lehet a disznót lőni, nehogy a kedves vendég akár fél órát is elpazaroljon a drága idejéből, mert várta a vaddisznót.

Egy frissen kialakított vízfelületen alig párhetes kacsák várják a későbbi sorsukat, amikor halomra lehet lőni őket, mert makacsul vissza akarnak szállni a megszokott tavukra. 

Nem akarok álszent lenni, sok helyen már ilyen "ipari" módon megy a vadászat, mert vannak olyan - frissen meggazdagodottak - akiknek ez az igénye. Üzlet lett a vadászat.

Nos, a lényeg az, hogy - az itteni korlátozott lehetőségeimet megtartva - a "szomszédhoz" igazoltam.  

 

A bejegyzés trackback címe:

https://acelcsaba.blog.hu/api/trackback/id/tr3912565069

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása