Gasztroblogger paródia!

2017.11.20. 14:32

Kedves Péter barátom!

Levelezni másképpen is lehet, mint egy blogon, de most kivételt teszek. Egyrészről mert ezt kérted, másrészről pedig két vadász ember főzőcskézős eszmecseréje már túllép a magán ügy korlátain. Mondhatni közügy - de akár közröhej is lehet. Az előzmény ugye az volt, hogy legutóbbi beszélgetésünkkor hamar végeztünk a" hogy és mint vagytok" sablonokkal és a lényegre, azaz a főzésre tértünk. Zárójelben és némi nosztalgiával említem, korábban ( húsz éve) nem pontosan ez volt a beszélgetésünk forgatókönyve.

Tehát íme a dagadó töltelékének receptje ! Miután a szép dagadót egy hosszú késsel felszúrtad és a vérző ujjadat kötéssel borítottad, hozzálátsz a töltelékhez. Egy csirkének a máját a kés élével kásává kapirgálod, amit ha jól csinálsz, éppen olyan állagú lesz, mint a legelő tehénből kikívánkozó előző napi miegymás. Egy fej hagymát a szemedből patakzó könnyek fátyolán át vágod apró darabkákra, egy serpenyőbe sodrod és némi zsiradékon ( nem olajon ) fonnyasztani kezded. Amikor a hagyma éppen olyan üveges lesz, mint a tekinteted, fokhagymát is raksz bele. Ilyenkor már a konyhádat a bizakodás illata lengi be - miszerint valami ehető készül. Ekkor belesodrod a májat is és fakanállal addig kergeted a serpenyőben, míg színét nem veszti - hullaszínűvé fakul.A serpenyőből kiugráló májdarabkákat egy ügyes mozdulttal pöcköld vissza - persze, ha nem látja senki. Egy kis sót ne felejts rátenni. 

Egy tálkában beáztatsz minimum két zsemlét, amit a kötényedbe törölt kezeiddel addig sanyargatsz ,amíg a tejet ki nem préseled belőle. Azután a két termékből egyet csinálsz és az alábbiakat rakod belé. Egy főtt tojást miszklikre aprítva, egy nyers tojást, petrezselyem zöldjét ( sokat) és némi morzsát, hogy az állaga olyan félkemény legyen, ami a mi korunkban nem szorul magyarázatra.

A dagadó belsejét sózod, borsozod, megtömöd, összetűzöd, vagy varrod, a jóképű tepsibe zsírt teszel, meg egy bögre vizet és még  akármiket ( krumpli, hagyma) beborítod és irány a sütő. Sok fokon, sok percig sütöd, félúton kihúzod, locsolgatod és kész.

Jó étvágyat !

A bejegyzés trackback címe:

https://acelcsaba.blog.hu/api/trackback/id/tr3113323427

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása