Nekrológ !

2017.11.30. 11:25

Ebben a hektikus időjárásban, a vadászatok tervezésének tartozéka a meterológiai előrejelzések böngészése. A "szokásos" csütörtök helyett is ezért hoztuk egy nappal előbbre a fácánozást - ennek a napnak is a délelőttjére - mert délutántól esőt, havat, szóval minden olyat  jósoltak, amitől elmehet az ember kedve a sárdagasztástól.

Pedig ugye, mekkora önbizalommal hirdetjük, hogy a vadászathoz, csak alkalmas, vagy rendkívül alkalmas idő létezik. A fene sem tudja, de amióta az idő egy kissé elszállt a fejem fölött, nálam már más mondás járja, miszerint nincs az a gyémántokkal kirakott jószág, aminek kedvéért ronggyá áztatom magam. 

 Reggelente - a szokásos helyen - az öreg, nyugdíjas  vadászmester háza előtt van a találkozó, aki jöttünkkor, azonnal ballagott ki üdvözölni bennünket, évek óta, mondhatni tradicionálisan -  papucsban -  bármilyen hideg is volt ! Hozzátartozott a reggeli rituáléhoz ! Mindig vidám, mosolygós ember volt, nagyon szerethető.  Ezen a reggelen a háza kapuján  egy fekete keretes papírt lebegtetett a szél - öreg barátunk gyászjelentését.

 A vadászat jó volt, a fácánok szépen repültek, de az "öreg papucsos" halála árnyékot vetett a napomra. 

Jó vadászatot, az égi vadászmezőkön !

 

A bejegyzés trackback címe:

https://acelcsaba.blog.hu/api/trackback/id/tr6313405903

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása