Óév zárás !

2018.01.06. 19:03

Kicsit előreszaladtam a vadonatúj év köszöntésében, holott az óév utolsó napját is érdekesen búcsúztattuk. Vadászosra terveztük, "ráfázásos" lett.

Röviden !

Jött egy hír, nem is közelről, Magyarhertelendről, hogy sok a galamb, nem is sok, rengeteg, lőni kéne őket. Futótűzként terjedt a hír, gyere, gyere, te is gyere, többen kellünk, mert két szomszédos állattartó telepet kell leállni, a galambokat majd zavarjuk ide-oda,miközben forróra melegszenek a puskacsövek.  Szóval lesz nagy óévi passziózás. Össze is "csődültünk" hatan !

Sok lőszerrel felrakodva érkeztünk, de miközben a puskákat raktuk össze, a szemünk a galambokat kereste, de egy szerencsétlen kis csapaton kívül - akik a takarmányszárítón ücsörögtek - többet nem láttunk. Fél óra múlva derült ki, hogy ennyi volt az összes. A beígért sok, a soknál is több !

Az egyik vadászbarát  két gyermekét is elhozta, hadd lássanak a gyerekek egy szépen és sokat lövöldöző apukát, de a szükség-  pisilés formájában - pár perces késést okozott neki, így amire visszagombolta a sliccét, lezajlott a " vadászat", A kis csoport galamb került egyet,dirr-durr, három-négy darabbal megrövidítettük őket, a maradék pedig eltűnt, ki tudja merre, Egy órán keresztül vártunk, hátha történik valami, de semmi ! Ennyi lett a "vadászat"!

Két parlagit hoztam Samu kutyának, hadd gyakorolja az apportírozást!  

Remélem, szerencsésebb lesz az Új Évem !

 

A bejegyzés trackback címe:

https://acelcsaba.blog.hu/api/trackback/id/tr4813554619

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása