Nagy a baj !

2018.01.13. 09:46

Azon az "ominózus" napon, amikor nyolc kilométeres gyaloglás után, csak egyetlen árva kakas lett terítéken, eldöntöttük, hogy ide bizony soha többet nem jövünk. Okos vadász nem fogadkozik, mert minek, ugyanis a reggel elhatározott dolgok estére megváltozhatnak - pláne a két hónappal ezelőttiek. 

Úgy gondoltuk, hogy szarabbnál még szarabb nem létezik - de igen ! Létezik ! A részleteket elhagynám, mint például azt, hogy a Kígyós csatorna melletti erdősáv - ha rejtett is fácánt - azt a kutya vagy előreszaladva elkergette, vagy észre sem vette. "Lelkes" segítőink is inkább az erdő melletti sétát választották, mintsem bemenjenek a kutyával és próbáljanak hajtani. 

Ahogy mondani szoktuk - ha a vadászat része a jókora gyaloglás - akkor a "foglalkozás" elérte célját. Az izgalmak is megvoltak, mert a traktorokat is megfingató sártengerben egy személyautóval maradtunk, ugyanis a vadőrök ránk bízták, hogyan jutunk ki, a több kilométerre lévő betonútra, ahogy mondták, Nivával egészen jól járható. az út. 

Ebben a történetben az a szomorú, hogy pár évvel ezelőtt - ezen a helyen - nagyon szépen volt fácán,  de ami még szomorúbb, hogy a jövő záloga, a fácántyúk is eltűnt a területről. 

Egy fiatalos, sűrű aljnövényzetes rész meghajtására tett javaslatot a vadőr, ahogy mondta, fiúk, ha ebben nem lesz fácán, akkor már nagy a baj ! Nem lett !

Azt, pedig, hogy "nagy a baj", már az előző vadászatunknál is tapasztaltuk.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://acelcsaba.blog.hu/api/trackback/id/tr2813570917

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása