Végre hó !

2018.02.14. 17:25

Az én ízületeim is úgy viselkednek, mint a rozoga harci mének, akik ha meghallják a csatakürt hangját - feledve bajt, fájdalmat, feligazítják magukat  és ifjonti hévvel vetik magukat a csatába.Kora reggel még egy garast sem adtam volna, hogy bírni fogja a fájós lábam a "kiképzést", de a gyaloglás és az események jótékonyan hatottak rám,  feledtem minden reggeli nyűgöt, sajgó végtagot és remekül szórakoztam. De ne szaladjunk ennyire előre, egyenlőre még csak a "nyögvenyelős" reggelnél tartok.

Az időjárásfelelős nem tudta eldönteni, hogy a reggelt esővel, vagy hóval  kezdje, melyikkel tudja jobban kedvünket szegni. Baját elhagyva, Szeged felé közeledve, azután az esőből hó lett, a csúnya fekete latyakot fehér lepelbe borította, az éjszakai gyenge fagy, fehéren csillogó díszeket rakott a fákra, bokrokra,  amitől kezdett a táj karácsonyi képeslapokhoz hasonlóvá válni. 

Erre vártunk, ezt szerettük volna már eddig is, hogy végre hó ropogjon a csizmánk talpa alatt, ne sár cuppogjon! A fácánok is frissen, fürgén rebbentek, szóltak a puskák, potyogtak a madarak - igazi örömvadászat zajlott. Úgy látszik, Fortuna kezd velem megbékélni, mert küldött felém is fácánokat, "akiket" már a puskám is nagy kedvvel szólított le.

Gyorsan szaporodtak az autó oldalára lógatott fácánok, így már - alig két órai vadászat után -  győzött a józan önmérséklet és befejezzük a vadászatot. 

A bejegyzés trackback címe:

https://acelcsaba.blog.hu/api/trackback/id/tr9213669038

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása