Ahol a szél az úr !

2018.02.25. 10:37

A Mátrafüred- Abasár fölötti hegyvonulat, csak itt-ott volt hófoltos, az előző napi hóesést napsütés és viharos szél váltotta, a hidegebbik "Keleti" fajtából, az orosz tajgáról érkezőre. Az ilyen időre mondják, hogy még a kutyát sem verik ki . 

Igazából annyi ruhát vittem magammal, ami már rám sem fért, de még az is kevésnek bizonyult. A szemem is törülgetni kellett, folyt belőle a könny, de az is lehet, hogy már sírtam. A lesem előtti szóróra kosok sorjáztak ki, az alig felfelé kunkorodó fiataltól kezdve, a szép nagy ívű aranyérmesig mindenféle. Ennek a látványnak is nagyon örültem, de az értem jövő kis vadőr megjelenésének még jobban. 

Volt egy lövés is, még korábban, amiről kiderült, hogy a vadászbarát lőtt egy borjút ! 

A másnap reggel úgy telt, hogy kisebb-nagyobb mufloncsapatokra próbáltunk rácserkelni, de a fagyos hóban ez meddő próbálkozás volt. Olyan is volt, hogy már a célba vett  bárányhoz, csak a puska billentyűjét kellett volna meghúznom, de amit én láttam, azt a vadőr nem, egy bokor takarta előle, így a lövés elmaradt. 

A délutáni vadászatot korán kezdtük - volt is bennem kétség, hogy sötétedésig kibírom-e a hideget - már három órakor ott ültem, ahol előző este. Anélkül, hogy túlzottan dramatizálnám a hideget és a orkán erejű szelet, elmondanám, hogy volt, amikor le kellett feküdnöm a les padlójára, hogy ne fagyasszon a szél.

A leszsákomban, a lefekvés és felülés manőver felért egy gyermekkori zsákba futási akcióval, hetven évvel nehezítve 

Jöttek-mentek a muflonok, kosok, idősebb juhok, jerkék, de lőhető nem volt köztük. Azután az egyik feltápászkodás után már izgalmas lett a dolog, mert kos kíséretében egy jerke és egy bárány közeledett a szóróra. Mondhatni  ajándék képen, mert már a délutáni szürkület kezdett esteli sötétbe hajlani. 

Nem töprengtem sokat, lőttem ! Érdekes, hogy a muflon, még az ilyen kistermetü sem jelzi a találatot. A rálövés helyétől kb. harminc méterre találta rá. 

Nos, innentől volt cudar a várakozás, amíg az autó értem jött. de a sikertől már a szél sem tűnt olyan gorombának. 

Ezen az estén mind a hármunknak sikere volt, ennek megfelelően az ünneplés sem maradt el.

A bejegyzés trackback címe:

https://acelcsaba.blog.hu/api/trackback/id/tr5613696688

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása