Vadászvizsga

2009.11.10. 15:00

Egy kis Diana jelölt aggályoskodott, hogy túl nehéz a vadászvizsga anyaga, főleg egy nőnek.

Kapásból cáfolom. Először is, annak ellenére, hogy kimutathatóan a nőknek egy csipetnyivel kisebb az agytérfogatuk, de - férfi társaim van egy rossz hírem - ezzel a kevesebbel is sokszor többre jutnak, ugyanis egyrészről, nem csak a térfogatától, hanem az agy barázdáltságától is függ a "fifika",másrészről meg szorgalomból, kitartásból nekik jutott több.

A vadászati ismeretek elsajátításához nem kellenek einsteini adottságok, elég egy természetet szerető és az után érdeklődő valaki, legyen az férfi vagy nő és szorgalom a tanuláshoz. Vannak nehezen emésztehető száraz részek is a vizsga-anyagban, amihez  tényleg csak segg kell, ahogy ezt egyetemista korunkban mondtuk, amikor a lányok kétszer annyit voltak képesek a könyvek fölött roskadozni, mint mi, fiúk. Ki nem mondtuk volna, hogy egyszerűen szorgalmasabbak.

Ráadásul, szerintem, nem is eléggé nehéz a vadászati vizsga, ha pl. összevetjük a németekével. Az már, egy valóságos diplomaszerzéssel felér. 

Még pár évvel ezelőtt történt, hogy igen menő főnökök részére "kihelyezett" tanfolyamot szervezett az FM hívatal. Hogy melyik megyében, azt fedje homály.  Természetesen egy étteremben és egészen "véletlenül" az étterem tulajdonos is a jelöltek között volt.

Kiszivárgott az egyik"aspiráns" felelete, amit arra a kérdésre válaszolt, hogy beszélne-e valamit a szalonkáról.

Szalonka, szalonka, ízlelgette az ismeretlen szót a vizsgázó. Először a szalonna kis kockákra vagdalt képe ugrott be neki, de kapott segítséget a vizsgáztatótól:

 - Tudod, Andrásom, az a madár amelyiknek olyan hosszú valami van a fején - próbálta ilyen módon rávezetni a szalonka csőrhosszára és annak érdekes funkciójára.

Aha, villant be a Andrásunknak és már mondta is a választ:  - A szalonka egy olyan madár, amelyiknek nagy az orra és éjszaka szaladgál!

Természetesen a vizsga érvényes lett, meg a pörkölt is megpuhult már ekkorra.

A bejegyzés trackback címe:

https://acelcsaba.blog.hu/api/trackback/id/tr21515535

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

csőrike1 2009.11.12. 14:13:31

Természet iránti rajongásomon túl, remélem, hogy csökkent térfogatú agyam barázdáltsága eléri majd a vadászvizsgán a bizottság tetszési indexét.
Ha kérhetem, tessék nekem drukkolni majd.

Acél Csaba · http://acelcsaba.blog.hu 2009.11.12. 18:42:27

Először korrepetálás! "Féktelenül"!

solti anasztazia 2009.11.12. 22:52:00

Szurkolni fogunk azt megigerem!
..a noknek meg azzal is konnyebb,hogy mar a puszta megjelenesukkel nyeresben allnak a ferfiakkal szemben..:-)igaz?

csőrike1 2009.11.16. 09:27:00

@solti anasztazia:

Köszönöm a szurkolást !
A biztonság kedvéért igyekszem a "barázdáimat" mélyíteni.
süti beállítások módosítása