Advent

2009.12.12. 19:17

Advent. Készülődés, várakozás Jézus születésére. Mennyire háttérbe szorult ennek a gyönyörű ünnepkörnek az eredeti jelentése. Mi lett belőle, mivé vált ? Mint sok minden mást, ezt is "bedarálta" a fogyasztói társadalom, elvesztve vallási jelentését, a bevásárlóközpontok bevételévé prostituálták. 

Arany, ezüst, meg mit tudom én, még milyen nevű napokká váltak az advent vasárnapjai.A lényeg, hogy a boltok nyitva legyenek és az emberk esztelenül költekezzenek. Annyira szegény a társadalom nagy része, hogy bűnnek számít kiénekelni az emberek zsebéből az utolsó filléreket is, vagy hatalmas adósságokba hajszolni. A legújabb torzszüleménye a médiának, ahol egy Mikulásnak öltözött valaki egy bank hitelkártyáját reklámozza !

Ajándékokat veszünk, adunk, sokszor erőn felül és közben elveszik a lényeg, a SZERETET. Mert erről szólna ez az ünnep!

Szerző: Acél Csaba

1 komment

Címkék: advent

A bejegyzés trackback címe:

https://acelcsaba.blog.hu/api/trackback/id/tr871592957

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

solti anasztazia 2009.12.13. 21:39:06

Hat iegn...es arrol nem is beszelve,hogy sokan mar azt is elfelejtettek,hogy ezen a napon Jezus szuleteset Unnepeljuk!
süti beállítások módosítása