Voks !

2010.10.03. 12:14

Engem nem köt a kampánycsend, meg egyébként sem korteskedem. "Csak" voksolok ! Részemről - és a csendes többség részéről is - ez a maximum, de az elvárható minimum is. Ugyanis minden közösségnek olyan vezetője lesz, amit-, akit megérdemel. Ha az emberek bedőlnek álságos lózungoknak, felelőtlen igéreteknek, akkor olyan vezetőt kapnak. Lelkük rajta.

Kaptam én is szórócédulákat, nem csak lakhelyemen, hanem a közeli városban lévő munkahelymen is. Volt, amelyiken az eredmények és a reálisan elérhető, kitűzött célok sorjáztak, de volt olyan is, amin csak kritizálás, negatív hangulatkeltés, az ellenfél lejáratása szerepelt. 

Egy jelölt szórócédulája, jellemrajz az irójáról. Negatív, rosszízű szövegnek a "gazdája" sem lehet sokkal jobb ember.

Úgy gondolom nem pillanatnyi indulatból kéne dönteni.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://acelcsaba.blog.hu/api/trackback/id/tr602341386

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Az angol beteg 2010.10.03. 15:27:02

Szóval politika. Úgy gondolom, hogy eme "csoda" az ókor óta szüntelen csak fájdalmat és fejfájást okoz bizonyos embereknek. Én leginkább népámítást, demagógiát látok mögötte. Erre mondják a nálamnál okosabbak, hogy pont ez a lényeg, hogy olvasni tudj a demagógiák között és kiszűrd ami nem az. Én mégis csak azt látom, ahogy Doki fogalmazott...és még mit is?! lássuk. Hogy fennt mi folyik arra nem pazarolnám hozzá nem értő szavaim, de hogy a végeken...ahol igazán minden számít mi folyik azt látom, hallom. Mocskos, undorító acsarkodás, álhír-gerjesztés, embertelen álságos sza@-túrás-kavarás-keverés. Ez pártállástól független, amiről én beszélek. Ez más. Ez egy emberi fogyatékosság és gyengeség. Amikor ismiről olyat terjesztenek, hogy az emberek bedőlve a a hülye dumának "Csalódtunk magában" szöveggel forduljanak felé; hogy rész információt-tartalmazó (ezért félrevezetésre tökéletesen alkalmas)kicsempészett doumentációval támasszák alá mondandójukat...korra, becsületre, igazságra fittyet hányó valótlanságok kreálásával...ez igen! Bravó! Ez tényleg minősít. De azt is, aki ennek ellenére ezeknek a 'kedves embereknek' és nem utolsósorban családjának jót tenni kész. Hát most majd meglátjuk pár óra múlva, hogy mennyire győz az igazság...vagy mennyire az álnok hazug, raffinált sz@rkeverő, az embert hülyének néző stratégia, amit olyan emberek szültek, akik a Doki képein szereplő kígyó leszármazottai!

Az angol beteg 2010.10.03. 17:40:20

Mindamellett természetesen a napot én is azzal indítottam, hogy elmentem szavazni...

Az angol beteg 2010.10.03. 20:04:08

Na most csúcs-izgulás van ismiért!! várom az információt....

Az angol beteg 2010.10.03. 20:06:03

Sosem volt még ilyen érdekfeszítő számomra a politika...

Acél Csaba · http://acelcsaba.blog.hu 2010.10.03. 21:00:15

@Az angol beteg: lassan csorognak az eredmények ! Nekem most egy könyvcím jutott az eszembe, Székely Éva: "Csak a gyŐztesnek szabad sírni" ! Várom az örömkönnyeket !

Az angol beteg 2010.10.03. 21:26:32

Tudomásomra jutott a hír...
Ismi megdöbbentő mód keveset kapott..:-(
A jó ismételten rá***ott....:-(
Aljas egy világ ez.....
A közösség megkapta, akit érdemel....
Érdemes jónak lenni komolyan?

Az angol beteg 2010.10.03. 21:29:15

Ilyenkor egy picit úgy érzem megint nem vagyok e világra való...
Megérdemelnénk azt a bizonyos Özönvizet....

Az angol beteg 2010.10.03. 21:33:50

....ennyit a politikáról. Ennyit ér emberekért dolgozni szívvel-lélekkel...
Na befejeztem csalódott szavaim...nem szennyezem értékes blogját ezzel....

Acél Csaba · http://acelcsaba.blog.hu 2010.10.03. 21:56:48

@Az angol beteg: hű, de sajnálom !Tudom, hogy "ism"-nek mennyi munkája és jövőbeni terve volt a községért.Majd másba fekteti soha ki nem apadó energiáit.

Az angol beteg 2010.10.03. 22:42:06

@Acél Csaba: Köszönöm nevében az együttérzést. Sajnos az energiák másba fektetése egyáltalán nem lesz könnyű számára. A realitás talaján mozogva pedig..súlyosan érezhető követezményei lesznek ennek Ismi és családja számára.:-( Tisztán látom, hogy a 3 évvel korábbi élethelyzetbe kerülnek....(az pedig súlyos volt) és mindezt egyetlen nap leforgása alatt. Nehéz, nagyon nehéz időszak következik számukra. Doki..ezt én is sajnálom. :-(

Acél Csaba · http://acelcsaba.blog.hu 2010.10.04. 05:45:58

@Az angol beteg: ..ha bármiben segíthetek - rám számíthatnak !

Az angol beteg 2010.10.04. 18:30:15

@Acél Csaba: Ismételten köszönet együttérzéséért, segítő szándékáért. Ön igaz barát. Még nem tudni hogyan, de ismi családja feltételes módban min. egy félállásban látja a kiutat és menekvést a lejtő elől...mely rögtön formálódni kezdett. De most egyelőre a rögtön jelentkező járulékos érezhető követezményeket élik át álmatlan éjszakával, nem kívánatos telefonokkal, beérkező, ide vezető, felháborító, aljas háttérinformációkkal...amit büszkén kell megjegyeznem, de példa nélküli önuralommal kezelnek...pedig egyáltalán nem vagyok biztos benne, hogy más így tudná.
Talán hírértékű is lehetne, vagy csak elkeserítően "emberi", hogy olyanok szavaztak ellene, olyanok adták meg a kegyelemdöfést akiken segített, akiket felkarolt, akiket olyan dolgokhoz jutatta, amiben nem is volt még részük. Gyorsan felejtenek az emberek. Ez mindenképpen nagy csalódás...ismi optimizmust erőltet magára...de ez már nem ugyanaz. Más embert látni. Olyat aki segített és hálából belé rúgtak. Felszínre került, hogy aljas módon a háta mögött gusztustalan, embertelen ócsárlás, lejáratás folyt és ennek több tucat ember bedőlt. Ilyen jó munkát rég végzett a kígyó Doki....legalábbis én ilyet rég nem láttam.
Isminek asztalra tekintve feltűnt egy régi-régi kis cetli, amin egy Hemingway idézet szerepel:

"Emberi törvény kibírni mindent
S menni mindig tovább,
még akkor is a nem élnek már
benned remények és csodák."

Nem gonodolta szerintem, hogy az erőt kereső-merítő érzés, amit 3 évvel ezelőtt családja átélt e szavak olvasása során ilyen gyorsan és váratlanul újra aktuális lesz...

Acél Csaba · http://acelcsaba.blog.hu 2010.10.04. 20:02:21

@Az angol beteg: "Ism"-t úgy ismertem meg, hogy egy nagy küzdő.Biztos vagyok benne, fel fog állni. A hála, pedig olyan kategória, aminek áldását sokan csak igénybe veszik, de nem gyakorolják.Erről pedig regényt tudnék írni - saját tapasztalatomból.

solti anasztazia 2010.10.04. 21:58:49

@Az angol beteg: Nagyon nem ertek a politikahoz,ami nem kifogas inkabb szegyen!
Most egyszerre lettem meglepve es elszomoritva...erre igazan nem szamitottam.Sajnalom,hogy csalodas erte Ot,es tudom nem annyira a poszt elvesztese faj,hanem a "hatulrol mellbe..."Egyetertek Dokival,hogy feltalaja majd magat,es ujabb kihivasoknak tesz eleget,csak fel kell ezeket dolgozni.Az biztos ha en ott laknek akkor plusz egy szavazat javara ment volna..

Az angol beteg 2010.10.04. 22:36:30

@Acél Csaba: Hálistennek nem olyan, mint a fia...nem veszi úgy lelkére a dolgokat...bár most látom kiábrándult...amit megértek. De hálistennek olyan küzdő, mint a fia...és ez számomra megnyugtató. valahol egyszer azt olvastam, sose várj semmiért hálát, viszonzást cserébe és akkor nem ér csalódás. na de egyensúly nélkül hogy is lehetnénk boldogok, elégedettek...

@solti anasztazia: Nem szégyen nem érteni a politikához, inkább érdem...hisz látod milyen mocskos világ. Nagyobb értékek birtokában vagy, azért nem tudsz megfertőződni vele...és köszönet a képzeletbeli szavazatért...továbbadom számára.

Mindkettejüknek köszönet a kedves szavakért. úgy hiszem nem szégyen vagy túlzás kijelenteni, hogy most nagyon sokat jelentenek az illető(k) számára!
süti beállítások módosítása