Gátszakadás!

2010.10.10. 18:06

Mekkora kontraszt. A televíziós műsorok, adásukat megszakítva közvetítik az ajkai zagytározó kiömlését, ami "hideg lávaként" öntötte el a gát tövében élő embereket. Kolontár, Devecser elpusztult, már a sírásba is belefáradt emberek merednek az őket faggató kamera vak-szemébe. De a műsor megy tovább és már énekel is az ország, együtt a vetélkedő szereplőivel.Mintha misem történt volna. A műsorvezető ugyan bejelenti, hogy az sms-ekből 50 forint jut a bajba jutott embereknek, node, jöjjön a következő dalnok, nótázzunk, vigadjunk, szavazzunk.

Rossz érzés a fotelban ülni. Miközben emberek küzdenek az életükért, kapirgálják a romokat, hogy maradt-e valami használható, szóval eközben vigad az ország. Nem temetői hangulatot várok, mert ha belegondolunk, sok vígasságra nem lenne okunk egyébként sem, hiszen az öt földrész lakosságának, több mint egyharmada áll jelenleg is harcban.Kongó, Szudán, Szomália, Afganisztán és még sorolhatnám, ahol az emberi életnek nincs értéke, ahol gyerekeket képeznek ki katonáknak, hogy bódult állapotban saját családjukat is legyilkolják. Nem a béke évszázada lett ez a várt 21-ik, hanem a háborúké és természeti katasztrófáké. Az ajkai gátszakadás "csak" egy csepp, a tragédia -tengerben.De azért sokkoló, mert nálunk, a mi országunkban történt. A felelősök is köztünk vannak és a hajuk szála sem görbül.

A bejegyzés trackback címe:

https://acelcsaba.blog.hu/api/trackback/id/tr792360926

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Az angol beteg 2010.10.10. 20:24:06

Én is rettentő mód várom a felelősök méltó büntetését...bár ekkora szörnyűségre nem szabható ki egyenértékű büntetés. Valóban ez a 21. sz. semmivel sem fehérebb, mint a 20. ...és ez az év katasztrófák terén az élen jár. Már áprilisban meghaladta az áldozatok száma a sokéves átlagot a "Herceg kikötőjében" történtek, földrengés Dél-Amerikában, olajjal szennyezett tenger, vulkáni hamufelhő, árvíz... és csak tegnap arra lettem figyelmes, hogy 3 helyről beszélnek: Rólunk, bányászokról és égő komphajóról. A felsoroltak között erősen jelen van a tisztán természeti eredetű is...és szomorúan, nyakat behúzva állok az előtt, hogy a
"mieink" erősen emberi, civilizációs eredetűek. A gyerekek, háborúra és félrenevelését meg erősen ellenzem! az a legemberietlenebb dolog mind közül!

solti anasztazia 2010.10.10. 21:04:43

Abszolut elszomoritoak ezek...nem is ertem honnan van erejuk ehez,bar lattam a szuleimet is mindent ujra kezdeni 18 evvel ezelott:-(..es egyetertek,hogy a gyerekekkel valo banas a legszornyebb..

Paci-ens 2010.10.13. 17:35:22

Mea Culpa!
Tesó-tól ma telefonon keresztül komoly dorgálást kaptam,hogy eltüntem mint szürke szamár a ködben. Mentségemre szóljon, hogy a lányomékat költöztettem.
A témához:
A fiamék iskolája már 270000 forintot gyüjtött össze a károsultak megsegítésére. Az életjel alapítvány felajánlotta, hogy amig mindenkinek nem oldódik meg a lakhatása, három négytagú családnak biztosítanak szállást az erdei iskolájukban. De ez csak csepp a tengerben.
Valóban nem gondolhattuk,( bár egyes tudósok már jelezték, amit egyetlen felelős kormány sem ismert el),hogy a 21-dik század ilyen katasztrófákkal fog minket sújtani az eddig a természet ellen elkövetett vétségeinkért, amit a mai napig folytatunk.A gyermekeink már ebben élnek,de mi vár az unokáinkra?
Ha nem tudjuk országhatárok nélkül összefogva megállítani a pénzpiac mindent maga alá rendelő törtetését akkor tovább fog folytatódni a gyermekkereskedelem, a pénzes kuncsaftok részére biztosítva az elhasználódott szerveik cseréjét. Hol van a moralitás? Hol van az egymás szeretete? Nem kellene elfelejteni, hogy elődeink és mi vagyunk a felelősek,
mindezért.
Ismételten Mea Culpa de ez már sokaknak nem segít.

Paci-ens 2010.10.13. 17:43:13

@solti anasztazia:
Az emberek erejükön felül képesek mindent megtenni a túlélés érdekében, mert a családfentartási ösztön ad hozzá olyan energiát amit el sem tudna képzelni magáról senki.Ezért képesek az emberek a családjukért akár ölni, akár túlélni majdnem mindent.
Az lenne az ideális,ha erre a tulajdonságukra nem lenne szükségük

solti anasztazia 2010.10.13. 22:07:33

@Paci-ens: Le a kalappal a fiad sulija elott!Szep toluk...buszke lehetsz rajuk!
Remelem sikerul talpra allnia a csaladoknak.
Rezsemrol az indoklas elfogadva,ami a blogrol valo hianyzast illeti:-)

Az angol beteg 2010.10.14. 12:07:42

Valóban nagy erőket képes megmozgatni az ember ha igazán v. sok rossz éri, különösen ha szerettekről van szó...ezt érzem is. De túlélési, majd fejlődési stratégia már kidolgozva...emberi lecke, amiből bivalyerősen kell kijönni, nincs mese!...viszont a sok rossz tetejébe amit ma átéltem,na az álmaimban ne jöjjön elő többet. Doki képzelje, hogy alkalmasságit kapjak egy másik fogorvos székébe kellett beülnöm. Ez valami rémálom volt...inkább cikázzon körülöttem ezer villám, dobáljon millió hullám...de ez...ez valami szörnyű volt.Persze csak belenéztek a számba, semmit nem csináltak (nem is engedtem volna)...de hogy mindezt egy barna idegen székban, Tázi mosoly, Nelli féle fejfogás és végül, de nem utolsósorban tiszteletreméltó szakállas vadásztekintet nélkül kelljen átéljem...úúú na ilyet soha többet! Sebaj láttam, hogy vannak még messze szörnyűbb dolgok...sztem még 3 nap rémálom jön emiatt....de a bejegyzés borzasztóbb szörnyűségére reagálva (elnézést, hogy személyes sérelmet ecseteltem!) örülök, látom, hallom, hogy az emberek óriási segítséget kapnak a túléléshez, talpraálláshoz. Logisztikai úton én magam és még jónéhány ismim is közretudtunk ebben működni, ami nagy örömmel tölt el! A suli gyűjtése előtt pedig tényleg le a kalappal!
süti beállítások módosítása