Nőnap !

2011.03.08. 19:42

Lassan kevés lesz az év 365 napja, hogy minden "ünnepre" jusson. Mindennek- és mindenkinek van "napja". De lehet, hogy már el is fogytak a napok,, mert az egyházi és nagyobb állami ünnepek is szépszámmal fogyasztják. Összevonva, háromasával, milyen jó is, hogy olyan gazdag ország vagyunk, hogy ezt megtehetjük.

Nőnapot "ünneplünk" ma. Emlékszem - régi munkahelymen - a kórházi étkezőben zajlott az ünnepség, a szakszervezetis, a párttitkár, meg a direktor méltatta a női dolgozókat, virággal, oklevéllel, jutalmazta a lelkeseket. Ki tudja, milyen megfontolással kiválasztva az "élenjárókat". De így volt ez minden gyárban, üzemben, irodában stb. De a nőnapi forgatókönyv is hasonló volt, szinte országosan.

Miután a hölgyek "megjutalmazódtak", siettek haza, mert főzni kellett, meg a gyerekeket hazavinni az ovodából stb., a férfiak - ha már olyan szépszámmal összejöttek - iszogattak egy kicsit, majd még egy kicsivel többet. Ennek azután az lett a vége, hogy sok spicces férfi tért haza ( tántorgott ) az éjszakában egy kornyadt virággal a kezében az "ünnepelt" feleségéhez. 

Nem hinném, hogy ez a nap lenne a Nők legboldogabb napja. Természetesen ettől még Isten éltesse a Hölgyeket. 

A bejegyzés trackback címe:

https://acelcsaba.blog.hu/api/trackback/id/tr692722747

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Az angol beteg 2011.03.08. 22:41:40

Így van! Isten éltesse őket!

Paci-ens 2011.03.09. 06:05:02

Éljenek sokáig a nők! Meg is teszik hála Istennek, mert rendszeresen túlélik férjüket. Nem is a naptárban, hanem a férfiakban rejlő érzések teszik a nőnapot fontossá. Azok a férfiak akik lányos családapák, idővel nehéz anyagi helyzetbe kerülnek, mivel minden egyes eltérő nemű családtagjának szemmel, és orral érzékelhetően kell kimutatnia, az esetek többségében szívből szóló rajongásukat.
Könnyű azoknak a férfiaknak akiket csak fiúgyermekkel áldott meg az Isten. Ők azok, akik Isteni sugallatnak tekintik, ha végre leányunokájuk születik.

solti anasztazia 2011.03.11. 13:05:50

@Paci-ens: Az Edesapam draga,mikor katona volt es orsegben allt,fagyoskodott..akkor azt mondta "Istenem ennel mar csak az lehet rosszabb,ha az embernek 3 lanya van.."hat megkapta...bar allitasa szerint nem cserelne el minket egy fiura sem :-)
süti beállítások módosítása