Akkor !

2012.02.06. 16:32

"Amit raktak délig, leomlott estére, Amit raktak estig, leomlott reggelre" - szól a Kőmíves Kelemen balladája, ami akár az én hólapátolásomra is igaz lehetne. Kicsit nyögvenyelős a hasonlat, de annyiban igaz, hogy a két nap alatt - kemény munkával -eltakarított hómennyiség reggel óta újratermelődött.

Sok örömmel is jár a hólapátolás. Először is egészséges, másodszor pedig kiváló fizikai munka. De van még egy jópofa hozadéka is. A gyalogolni kényszerülő emberek útja itt visz el, én is szívesen megállok egy kis beszélgetésre, meg ürügy is a szusszantásra. Általában szóba elegyedünk, amit autózós időszakban nem teszünk, mindenki siet. 

- Akkor dolgozunk, dolgozunk, - szól a szomszéd, amúgy szekcsőiesen. Imádom ezt a kezdést. Akkor sétálunk? Akkor munkába? Akkor boltba? Stb. A beszélgetések invitje lett az "akkor". Az Adjonisten Szekcsői változata.

Akkor elkezdek havat lapátolni.

A bejegyzés trackback címe:

https://acelcsaba.blog.hu/api/trackback/id/tr674072204

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

csőrike1 2012.02.06. 18:34:15

Sőt, még szekcsőiesebben: "Akkó dógozunk?"

Paci-ens 2012.02.07. 09:08:57

Tesó!
Ha a fejedre húzol egy nagy fazekat akkor nem látod a havat, ha meg nem, akkó hadd kérgesedjen a tenyér.

Acél Csaba · http://acelcsaba.blog.hu 2012.02.07. 10:46:38

@Paci-ens: nem bánnám ezt a zord időt, ha jönnének a libák. tegnap egy nagy csapat húzott el a falu fölött, ma már egy darab sem.Ez a hideg nekik is túlzás, délebbre mentek. Én is tudnék "húzni", valami meleg helyre.

Az angol beteg 2012.02.08. 21:12:35

Az sem lenne rossz, ha autóval menvén sűrűbben mondhatnánk: 'Akkor én most leparkolok ide'. Az óriási hómennyiségtől picit lutri lett ez a napokban :)

Az angol beteg 2012.02.08. 21:18:00

De olyan szorgos hólapátolóról is van tudomásom, aki szorgosan, hosszas munkával csinált parkolót az autójának az autónyi méretű buckát alrébb költöztetve...majd a következő nap egy kedves szomszédja elfogalalta ezt a helyet. Imádnivaló tőle.
süti beállítások módosítása