Újév !

2013.01.01. 13:36

A bokrok ágait vastagon borítja a fehér zúzmara, a száraz fűszálakat rideg fagyossággal lepi a dér, az ég szürkén borul a tájra, maga alá temetve még a varjak károgását is. Az újév első napja köddel préseli a tájat, talán kíméletből, hogy ne lássuk a jövendőt. A nyirkos hideg bemászik a gallérom alá, nyakamat behúzva ballagok a vadászterületen, a puskacső, még a kesztyűn keresztül is fagyasztja a kezem.   Berci nagyon élvezi a helyzetet, előreszaladgál, ismerős neki ez a terület, tegnap is itt vadásztunk. Maradhatott itt egy-két sebzett fácánkakas, amit  a kutyák sem találtak. Nyilván jó elbújtak valami bokor alá.

Ezeknek a kakasoknak a felkutatása volt a mai programunk,  hogy  ne a rókákat  hizlalják. Igaz, nekik is élni kell valamiből. Másodmagammal átbogarásztuk a lehetséges helyeket, de sehol semmi.

Az újév első napja mégis szép volt és hagyományos, mert  - ha igaz a mondás, amit először teszünk, azt tesszük egész évben  - szóval, ha ez igaz, akkor 2013 is fogok vadászni.

Jó ezt tudni és tudatosítani, már az elején.

Boldog Új évet Mindenkinek !

A bejegyzés trackback címe:

https://acelcsaba.blog.hu/api/trackback/id/tr24990276

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása