"Bestiális!"

2013.01.20. 09:01

Alig maroknyi állatorvos -  becenevükön "kolléga bestiális" -  rámenőssége, lobbizó ereje több mint lenyűgöző. Kezdődött ott- és akkor,  amikor sikerült a humán orvosokat az élelmiszer ellenőrzésekből kitúrni - bár ebben van némi ráció, ugyanis a húsok eredete ( ha igaz ) zömmel állati eredetű. Mondhatnánk, hogy naná, miből másból legyen a hús, mint egy állatból. No ne nagyon áltassuk magunkat, már mindenből elő tudnak állítani bármit. Az elfogyasztott élelmiszerek nagyobbik  része azért mégis csak növényi eredetű - azok ellenőrzéséhez meg nem hinném, hogy állatorvosi diploma kell. 

A másik nagy "találmánya" a kollégáknak, a kutyák chippel való ellátása és a hozzá társuló vizsgálata. "Potom" hatezer forinttért. Totál zavaros választ adnak ezek szükségességére - pl.ha elvész egy kutya, akkor ennek alapján megkereshető. Kinél, hol, mikor?  Nem vitatom, jó ötlet a kutyák lajstromba vétele, de a gyakorlat mást mutat.. Becslés szerint  három millió kutya élheti ilyen-olyan életét kis -hazánkban.  A megadott határidőig csak a fele lett chippel ellátva. Ne mondja senki, hogy ez nem volt előre látható. Szegény  emberek - legyenek falusiak, tanyasiak, vagy városiak - nem engedhetik meg maguknak ezt a kiadást  Akkor még - a valóban fontos - oltások költségéről nem is beszéltünk.
 Viszont nagyon szép jövedelemhez juttatta  az élelmes kollégákat.

Érdekes, hogy a macskák dolgában miért nem állnak elő ötletekkel. Abban nincs pénz ?Meg nem lehet a chip-leolvasó kommandót a nyakukra küldeni.? Holott  betegségek terjesztésében a macskák  magasan megelőzik a kutyákat.

Szóval csak gratulálni tudok az ötlet kitalálóinak.

A bejegyzés trackback címe:

https://acelcsaba.blog.hu/api/trackback/id/tr135028253

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Paci-ens 2013.01.21. 04:04:10

Tesó!
Igaz, hogy én csak ugatom ezt a témát, de amint látom, Te sem vakkantod.
Való igaz, hogy jelentős jövedelemre tesznek szert a "kolléga bestiális"-ok, de ez csak az előjáték.Eredményes lobbizásuk következményeként szabályozták az állattartást,ami minden állampolgárnak veleszületett joga volt.De már nem az.
Az igazi majd csak ezután jön.
Ha ezt lenyeltük, és majd a madarak is chippet kapnak a repülési engedélyel egybekötve.
Sötét időszak következik be.
Akkor jövünk mi emberek.
Így a humán vonal lekörözheti az állatit.
Nem kell külön listákat gyártani, hovatartozást, felekezetet feltüntetve,mert lajstromozva leszünk,mi is, minden adatunk hozzáférhető lesz a politikai hatalom számára.Természetesen már most tervezik a kifogásokat,mely szerint rájuk nem lesz kötelező érvényű.
A leolvasó segítségével másodpercek alatt kiderül rólunk minden.
Adja Isten, hogy ez a vízióm ne válhasson valóra.
süti beállítások módosítása