Kutyalánc !

2016.01.06. 10:07

Figyelj, cimbora - hallottad a jó hírt? A kétlábúnak le kell szednie a láncot a haverokról. Macska legyek, ha megértem, hogy egyáltalán miért kellett láncra kötni bennünket ?

Nekünk szerencsénk volt, de nem lehet minden magunkfajtának vadász a gazdája,  Egy rövid láncon rohangálni kőrbe-kőrbe méltatlan hozzánk - amikor éppen a szeretett gazdától vagyunk távol, amikor az alig egy-két méteres lánctól, a betörő nadrágját sem tudjuk kicakkozni, amikor nyáron a Nap süt szét bennünket, télen meg az összetákolt kutyaólban didergünk - kérdem én, akkor minek tart bennünket a gazda.

Mi már több mint tízezer éve a kétlábúak mellett vagyunk, a kölcsönös segítés jegyében - de ez nagyon elromlott. Ez a kétlábú állandóan főnök akar lenni, néha még azt is megmondja, mikor ugathatunk, mikor nem. Honnan tudjam, hogy a kerítésen sétálgató undormányos macskára miért nem ugathatok - miért kell ezért seprűt vágni hozzám és olyan csúnyákat mondani?

Kíváncsi vagyok, hány rabláncos haver lesz elengedve. ha meg el lesz, hol fog kikötni ? Amikor adót vetettek ki ránk, sokan kerültek utcára. Most lesz a második migráció - hogy divatos szóval éljek . Főleg azokkal mi lesz, akik már csak egyetlen reakciót ismernek - mert az idegrendszerüket elvitte a rablánc - a harapást ! Sajnálom őket, mert sosem voltak szabadok -nem tudják mi a szeretet.Szerintem aki eddig rab volt, lélekben már az is marad. Talán majd a következő nemzedék tud élni a szabadságával.

Az ember meg csak akkor tartson bennünket, ha méltó társunk tud lenni !

 

A bejegyzés trackback címe:

https://acelcsaba.blog.hu/api/trackback/id/tr248245188

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása