Aranycsütörtök !

2018.02.02. 17:04

Ahogy a Hortobágyon a magányos gémeskút a látóhatárt ékesítő alkotás, úgy a csütörtöki vadászatunk helyének a Paksi erőmű volt a távoli háttere. Szerencsénk volt, a bejósolt eső elmaradt, helyette szél támadt, nem is kicsi. A szabadon száguldó szél, a csatornapart nádasába belekapott, táncra kérte az" öregecske" nádszálakat, akik - jó sokac asszonyok módjára - bajt, bánatot elfeledve, kacér táncba kezdtek, hajladoztak, ringatóztak. 

Tudtuk, hogy lesz a nádasban madár - mert Gábor barát mondta - de azt is, hogy a szélben rakéta módjára fognak repülni,. Igaza lett, amit akkor érzékeltem igazán, amikor az egyik leállásban úgy viharzott el fölöttem egy kakas, hogy még a nevét sem lett volna időm kimondani, nemhogy meglőni. 

Ez a nap a pazar lövések napja volt - ha talált - mert az ilyen széllel hajtott kakasoknak akár egy kocsirúdnyit is elébe kell tartani.

Azért nem mehetek el szó nélkül a prológus és az epilógus mellett sem - ami most nem az írásom elülső-hátulsó felcicomázását jelenti -  hanem a vadászat előtti fokhagymás lángost és a befejezés utáni halászlét. 

Híjnye de szép, kerek nap lett ebből a csütörtökből ! 

Köszi Gabi !

 

A bejegyzés trackback címe:

https://acelcsaba.blog.hu/api/trackback/id/tr3813627806

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása