...halat,s mi jó falat ...!

2019.05.12. 15:27

Ha ételről, italról van szó, sokszor idézik " a vadat, halat,s mi jó falat..." sorokat, ami pedig nem gasztronómiai sélzattal íródott - ha ismerjük a verset ! Most azért én is kölcsön venném, a verssor halas részét. Megmondom miért ! Elöljáróban hozzá tenném, hogy nem akarom a horgászokat sértegetni, hiszen én is pecás ember vagyok, de valahogy másképpen. Ugyanis nekem nincs türelmem órákat lesni a mozdulatlan botokat, bevallom a horgászat nálam a fogásnál kezdődik meg végződik is. Horribile dictu, nem horgászni szeretek, hanem halat fogni ! A kettő ugyan összetartozik, de idő- intervallumban, nem! Ugyanis három óránál tovább még sosem bírtam ki - ha jött a hal, ha nem - a botok bűvölését.

Nos, ilyen előzmények után tőlem csak olyan történetet lehet várni, ami három órán belüli, vagy még annál is rövidebb. Ez egy ilyen történet lesz !

Már reggel hét órakor a tó partján ácsorogtam, és egy horgász könyvből kiokosítva, figyeltem a vizet, hol van halmozgás. Hol fürdik a ponyt, vagy túrja az iszapot, nagy buborékokat eregetve. Érdeklődő tekintetemre a víz nem válaszolt, így a praktikusság győzött, olyan helyre ültem, ahol egy kényelmes asztal is áll a vízparton, ahová a sok cuccot le lehet pakolni !

Nem jól indult !  Egy óra alatt még csak egy kis kapásom sem volt, talán a reggeli hideg miatt ! Talán ! 

Még a kabala pipám sem segített, pedig már több ízben is úgy fogtam halat, hogy a pipa a szám szögletében lógott, letenni sem volt időm.De ez a nap nem ilyen volt ! Kezdtem unni az egészet, egyre többször néztem az órám, amikor a kapásjelző színes karika lassan leereszkedett, majd teljes erővel a botnak csapódott.

Na, innen már izgalmasabb volt a történet, mert a a damil pattanásig feszült, zakatolva engedte le a zsinórt, szerencsére jól volt beállítva a fék. Nem tudom hány percig "küzdöttünk", de annak minden percét élveztem ! Nekem ez az igazi  horgászat. 

Ahogy szákba került a szép nyurga ponty, már pakoltam is, és jöttem haza, mert ugye ahogy az elején mondottam, nem horgászni szeretek, hanem fogni ! 

A bejegyzés trackback címe:

https://acelcsaba.blog.hu/api/trackback/id/tr914822028

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása