Előttem az utódom !

2021.03.03. 17:38

Ha lecsupaszítjuk a vadászat definicóját az ősi létfentartás ösztönére, akkor az nem más, mint a vad elejtésére irányuló tevékenység ! Igaz, de - hála Istennek és derék vadász őseinknek -  a vadászatnak csak egy kis része a vad elejtése, az összes többi pedig egy speciális vadászati kultúrta, hagyomány és etika ötvözete. Most nem mennék bele, hogy egy része és sajnos jó része a vadászoknak csak az elemi ösztön szintjén vadászik, ha a "lödühöt" annak lehet nevezni.

 Ebben a dologban megtalálja a zsák a foltját - érdekek mentén állnak össze emberek - un. VIP. vadászatokon meg lehetne tartani a parlament plenáris ülését. De ezzel sincs semmki baj, ha az új bárói garnitúra a vadgazdálkodást is szívügyének tekintené. Nem lesz könnyű dolguk, a vadászat-ellenesség úgy terjed, mint a métely, aminek megváltoztatása csak úgy lehetséges, ha mindenki nyiltan vállalja a vadászságát, de mellé adja annak etikai értékeit is, példamutató hozzáállással.

Kicsit elkalandoztam, vitt a hevület, pedig másról akarok írni. A mi kis baráti társaságunkról, a "brigádról" - ahol nincs más "érdek", csak a jókedv, az összeszokottság és a szép lövések megsüvegelése ! A szezon utolsó fácánozása - a búcsú - idén ünnep lett, számomra bizonyosan az ! Hosszú, másfél évtizedes kihagyás után, együtt vadászhattam a fiammal !! Felmenő őseim, Dédapám, Nagyapám, Jóapám biztosan melégedetten néztek le ránk, apára és fiára - és huncutul összemosolyogtak, na ugye megmondtuk, a vér nem válik vízzé ! 

Úgy gondolom és érzem, most értem vadász pályafutásom csúcsára !  Előttem az utódom !!!

A bejegyzés trackback címe:

https://acelcsaba.blog.hu/api/trackback/id/tr4416449224

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása