A vadász néha pecázik!

2015.10.10. 17:38

A statisztika szerint  - enyhén szólva is  -mérsékelt érdeklődés kíséri a vadász-, meg az ilyen-olyan történeteimet. Miután a vadászat és a horgászat szinte édestestvérek, ez utóbbival próbálkozok. Kb. 60 ezer vadász van és 300 ezer pecás, tehát ravaszul kigondoltam hogy az ötszörös létszámból nagyobb lesz az olvasottságom. Halovány ötlet, de viccnek nem rossz.

Tehát íme a vízparti történet. A cím ugye az, hogy a vadász néha pecázik is!

A horgászáshoz ihlet kell, meg jó idő, amiből csak az egyik teljesült ezen a napon.  A jó idő csak annyiban volt jó, hogy nem esett, de olyan erős szél fújt, hogy szerencsémre hátszéllel tudtam bedobni a horgot, mert ha ezt a a széllel szemben próbálom, lehet, hogy  az ólommal magam vágom kupán. A két kapásjelző karika ide-oda ringott a szélben, bonyolítva a kapás észrevételét. Elgondolkodtam, mert volt rá időm. A vadászatban vagy látom, vagy hallom a vadat, ha közeledik, vagy megjelenik. Itt, csak abban lehet bízni, hogy egy hal éppen arra úszik, ahol a horgom vár rá. de ennek kivárásához türelem kell. Az én türelmemről már írtam.  Azután az is nagy különbség, hogy a kifogott halat - ha nem viszem haza  - akkor visszadobhatom. Egyszerűen kiveszem a szájából a horgot és mehet vissza.  A vadászatban ez nem működik.

Nos, amíg ezen törtem a fejem, a kapásjelző halat jelzett, ráadásul olyan vehemensen, hogy  még a botom is megindult a tó felé. Bevágás, fárasztás, szákolás - és máris egy nagyobb ponty fickándozott a szákban. Kemény nyolc perc telt el a horgászat kezdésétől, amitől igen elégedett lettem. Szeretem a gyors munkát.

Azután még egy halat kihúztam és ezzel be is fejeztem az aznapi horgászatot, ugyanis éppen egy jó adag halászlére való halat fogtam.

Hát így néz ki egy horgásztörténet, ha azt vadász meséli el. Se füle, se farka.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://acelcsaba.blog.hu/api/trackback/id/tr327955004

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sentinelle 2015.10.17. 19:33:07

Veled tartottam volna, ha hívsz. Gratulálok! Tudod a halpucolás asszony dolga.. :-)
süti beállítások módosítása