Megjött !

2014.08.27. 09:10

A főcím nem valami havi ciklus megjöttét jelenti - ugyan van némi hasonlóság - hanem a szarvasok őszi nászát. Tegnap este, hol máshol, mint  a kedvenc lesemen ülve, legalább öt-hat helyről hallottam komoly bőgést. Más, hőségtől terhes években is, úgy augusztus huszadika környékén, megszólalnak már a Gemenci bikák.  

Az idén, minden másképpen alakult. Az őzek násza is korábban kezdődött, most pedig a szarvasoké. A táplálkozási és a szaporodási ciklus nem elválasztható, az idei bőséges vegetáció, a jó kondíció, hamarabb meghozta az utódnemzési kedvet.

Amikor felültem a lesre és az erős szélben a pipámat is meg tudtam gyújtani, a Nap már lefekvéshez készülődött. A  szemközti domboldalra könyökölve, olyan erővel "reflektorozott", mint amikor a szembejövő autós, nem kapcsolja le a lámpáját. Ettől a csodálatos fénytől, az erdőszéli akácok zsenge zöld hajtásai, úgy ragyogtak, mintha borostyából faragták volna őket.

Pár percig tartott csak a fény-csoda, azután a sötét kezdett körém lopakodni. Hűvös lett, a szúnyogok is elkedvetlenedtek, a csapongó denevérnek jól meg kellett dolgozni a vacsorájáért. A repcetarlóra egy fiatal bika szaladt ki, mint aki nem érti, miért zavarták el a "nagyok".  Kedvet kaphatott a távolabbi komoly bőgések hangjától, mert ő is megpróbálta. Kinyújtotta a nyakát, jókorára tátotta a száját....de csak egy vékony, vicces nyikorgás jött ki rajta. Ettől ő is meglepődött, belátta, hogy ezzel a hanggal nem lehet asszonyt szerezni és szomorúan visszaballagott az erdőbe.

Szóval elkezdődött !

 

A bejegyzés trackback címe:

https://acelcsaba.blog.hu/api/trackback/id/tr926640035

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nem kereste 2014.08.30. 16:00:43

Gyönyörű hely Gemenci erdő, ezt bizton állíthatom. Sajnos nekem életem legnagyobb átverése kezdődött ott egy romantikus hétvégén. Sikerült összekötnöm az életemet egy olyan nővel, aki csúnyán visszaélt a bizalmammal, átvert, megalázott, és a csillagokat is lehazudta az égről, holott én lehoztam volna neki mind. Ennek ellenére még mindig a kedvencem.
Gemenc forever.
süti beállítások módosítása