Tabáni

2009.12.21. 19:54

 

A csillag születik jogos nyertese Tabáni István lett. Fáy Miklós is neki tartogatta a 10-es táblát, senki másnak. Nekem is tetszett az első perctől de nem csak a hangja. Főleg a szerénysége ! Rendkívül szimpatikus jellemvonás, de félthető a média bunkó bedarálásától.

Nekem a neve miatt is szimpatikus lett. Szolnokon a Tisza-Zagyva találkozásának zugában lapult, egy olyan kis városrész, girbe-gurba utcácskáival, keskeny sikátoraival., amely szinte kiismerhetetlen volt. A kis földszintes házak között kanyargó utcácskák, néha önmagukba értek vissza, vagy vakútként a Zagyva gátjának símultak. Csínytevésen kapott gyerekeket ide, még a rendőrök sem merték követni. Egyszerre volt meseszerű és félelmetes is. Aki nem ismerte ki itt magát, az nagyon könnyen bajba kerülhetett. Bizalmatlan emberek lakták ezt a városban városkát. Ez volt a TABÁN.

Nagyon jó barátom - a korán meghalt Gácsi Miska - festőművész állandó témája volt a Tabán. Leginkább, a benne lakó emberekről mintázott humoros rézkarcai tették ismertté. Gácsi Miskáról még majd írok, remek humorú, a jó bort és a szép nőket kedvelő hatalmas ember volt.

Sajnos, a Tabánnak már nyoma sincs, felfalta a város, mert ezt a gyönyörű fekvésű helyet nézték ki újgazdagék maguknak, hogy csícsás házaikat ide építsék. A romantikát, az ősi szépséget, felzabálta az újkori divat. 

Ez a szerény, szimpatikus, tehetséges énekes a nevével, erre a szolnoki Tabánra emlékztetett. 

A bejegyzés trackback címe:

https://acelcsaba.blog.hu/api/trackback/id/tr161614216

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

solti anasztazia 2009.12.21. 22:18:52

Ketseg nem fer hozza,hogy megerdemelte a gyozelmet!En is remelem,hogy nem jar ugy mint az a kicsiny falucska..

Acél Csaba · http://acelcsaba.blog.hu 2009.12.22. 05:47:29

Tazi !
Ezennel kitüntetem a "leglelkesebb" kommentező címmel !

solti anasztazia 2009.12.22. 22:21:20

Koszonom a kituntetest!!!
Elmeny olvasni az irasait!!!!Imadom!!

NóRi 2009.12.29. 19:17:04

Vácon is van Tabán nevezetű városrész a Duna parton. Legközelebb arra is elsétálunk. Mikor jöttök? :o)

Acél Csaba · http://acelcsaba.blog.hu 2009.12.30. 17:46:16

@NóRi: csak egy szavadba és némi kézpénzedbe kerül és már megyünk is.Igaz, most fogyózom, olcsóbb lettem.
süti beállítások módosítása