Köd !

2010.01.16. 10:20

Zuzmarás, ködös, olyan "nemszeressem" szombat reggel. Amióta nem a falum fölött húznak a libacsapatok, nem tudok örülni a ködnek. Évekig ez volt a "váltójuk". A Dunán éjszakázó csapatok, a reggeli fény első sugaraira, nagy gágogásal és hatalmas robajjal, nekiveselkedtek a Várhegy oldalának, azon átrepülve, a vetéseken reggeliztek, hogy azután nappal még kétszer megtegyék ezt az utat. Ettől persze, nagyon ideges lett a földtulajdonos, mert amit a sok száz liba nem csipegetett ki, azt "békauszonyos" lábaikkal letiporták.

Jó libázó helyeink voltak, akkor még a Dunaparton is lehetett vadászni, de még a lesgödrök is jól működtek. Az akkori kiskirályok hozták, hívták is a vendégeket a majdnem biztos libára, akik nem elégedtek meg ha "csak" egy libát lőttek. Azután már az olaszok puskája is egész nap zakatolt, sok liba esett, de mégtöbb, "csak" söréttel a testében továbbrepült, hogy azután valamikor, legyengülve, elpusztuljon.

A liba okos állat. Megelégelték az állandó zaklatást, új éjszakázó helyeket és új kihúzó utakat találtak. Azóta, csak hébe-hóba téved erre egy-egy tanulatlan libacsapat. Amit ezredévek alatt, génjeikben hordozva, betartottak a libák, azt a mohó, kapzsi, lődühhel "áldott" vadászok, átprogramozták.

Szerző: Acél Csaba

5 komment

Címkék: köd liba

A bejegyzés trackback címe:

https://acelcsaba.blog.hu/api/trackback/id/tr661676305

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

csőrike1 2010.01.16. 11:36:36

@Acél Csaba: Nekem a köd kicsit misztikus, talán félelmetes is.
Az ember általában az ismeretlentől fél, a köd pedig olyan sejtelmes, nem tudni mi van mögötte. Nem véletlen ,a horror filmek egyik jól bevált kelléke.
Persze itt mindjárt kiderül, hogy ki az optimista vagy pesszimista alkat.
Hiszen a jót és a szépet is mögé lehet képzelni.
A kérdésre konkrétan válaszolva, én nem szeretem a ködöt. De meggyőzhető vagyok, ha lenne valami pozitív élményem a köddel, változna a véleményem.
Ha majd vadász leszek, térjünk vissza rá.

Acél Csaba · http://acelcsaba.blog.hu 2010.01.16. 16:37:26

@csőrike1: Két konkrétum a köd ellentétes megitélésére. Hamlet apjának szelleme is ködből bukkant elő, abban a régi filmben ahol ezt láttam és rögtön be is sz..tam,a másik amikor az Omega koncerten a Kóbor szőke fürtjei villannak elő, a működből. Gyöngyhajú lány.....!

solti anasztazia 2010.01.17. 16:54:28

..de a libakat nem zavarja a kod?..ok abban is jol tajekozodnak?

Acél Csaba · http://acelcsaba.blog.hu 2010.01.17. 20:49:59

@solti anasztazia: A libák navigációja, maga a csoda, ezt tanítom az oskolában. Majd elmondom !
süti beállítások módosítása