Tengelic

2010.02.07. 21:33

Szép nevű hely, egy "botcsinálta" ornitológus szívét melengető. No, ide jöttünk fácánozni,ezen a nagyon mogorva, hófúvásos időben. Itt az a "módi", hogy a vadászat reggelén helyezik ki, az előre megvásárolt fácánokat. Akkor jó az "üzlet", mármint nekünk, vadászoknak, amikor a kihelyezettek nagyrészét "levadásszuk"!

Rémes ez a szó, de itt nem csak vadászatról van szó, hanem üzletről is. Az biztos, hogy a házigazdák mindent megteszenek a siker érdekében. Arról nem tehetnek, ha egy-két, kicsit rosszabb napot kifogó puskás mellett megszöknek a kakasok. Az utálatos szél, most segítőnk volt, mert elég magasra, a fiatal akácos koronaszintjéig emelte a madarakat.

Fénypontja volt a napnak, vadász, kereszt-unokám fácánlövései. Ami már csak hab a tortán, hogy dublét is lőtt. Talán ettől is olyan súlyos lesz a vadász-mérgezése, hogy már senki és semmi nem fogja eltéríteni attól, hogy igaz-vadász legyen.

Részletek majd folytatásban!

A bejegyzés trackback címe:

https://acelcsaba.blog.hu/api/trackback/id/tr761737681

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

solti anasztazia 2010.02.07. 23:06:54

Gratulalok a vadasz kereszt-unokajanak..!!Jo vadasz kereszt-papaja van..!!huu de komplikalt ez igy..de tetszik:-)

Acél Csaba · http://acelcsaba.blog.hu 2010.02.08. 09:01:57

@solti anasztazia: bizony bonyolult, mert vadász-kereszt-unokám a Kristóf. Nagyon szívemhez nőlt ez a család .
süti beállítások módosítása