...azaz, önmagammal polemizálok. Azt gondoltam, hogy a lövészetről, mint sportról, kapok  olyan megerősítést, hogy igazam van, valóban jó hatású lehet egy fiatal lelki, testi fejlődésére. Ma reggel, miközben Pécsre autóztam az egyik kereskedelmi adót hallgattam, mert erről a témáról volt szó. Konkrétan arról, hogy  - szerintük - psichológiai vizsgálat nélkül senki ne kaphasson fegyvert, meg sportlövő ne tarthasson otthon fegyvert, meg egyáltalán minek a fegyver, egy húsz éves fiatal kezébe. Ezek a felvetések közül, van amin el lehet gondolkodni, de a legutolsó kitételen, miszerint - szó szerint idézem - egy húsz éves fiatal, az ne lövöldözzön céltáblákra, hanem inbább csajozzon....stb " , azt mutatja, hogy a közvélemény, de még a fiatal műsorvezetők is tájékozatlanok ebben az ügyben. Vannak dolgok, amik az emberi élet kioltására alkalmasak, mégsincsenek tiltólistán. Akkor az otthoni étkészlet késeit is le kellene majd adni egy raktárba és csak a vasárnapi ebédre kikérni. A Magyar fegyvertörvény, Európa legszigorúbb törvénye. Mire egy fegyver a vásárlója kezéhez kerül, át kell esnie, mindenféle "átvilágításon" bürokratikus macerán, köztük a büntetlenséget igazoló erkölcsi bizonyítvánnyal. Ezen kívül egy sportkőrben kell rendszeresen megjelennie, és egy adott évben egy szintet lőnie. Mindezt egy edző, vagy lőtérvezető jelenlétében. Nem kell ide semmit szigorítani. Ugyanis semmivel sem fog kevesebb  "bekattant" ember megjelenni a lövészsportban, mint a civil életben, ahol  - mint mondottam -  a konyhakés mindíg kéznél van.

Talán egy kicsit figyeljünk jobban egymásra. A klubélet, a társasági élet a sportban is kívánatos lenne, ahol egy kicsit le tudunk ülni és egymással beszélgetni. Gondokról, bajokról, örömöktől, sok szép tízes találatról. Tessék megnézni a németeket. Az egész család a lövészklubban tölti a szabadidejét, ahol az asszonyok és a gyerekek is megtalálják a szórakozásukat. Kultúrátlan, egymásra figyelve sportolnak.

Követendő példa!

A bejegyzés trackback címe:

https://acelcsaba.blog.hu/api/trackback/id/tr381760963

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

red alert · http://autosiskola.blog.hu 2010.02.16. 18:29:20

ez a "jómagyar" megoldás itt is alkalmazva lesz majd meglátja... tiltanak, szabályoznak, így bevételt növelnek valami fondorlatos módon , autók regadója stb. és további rengeteg a más fajta példa, nem változik itt semmi már pozitívan. Más- megnézném ennek a joghallgatónak a szüleit, akik most biztos az arcukba temetik a kezüket szégyenükben, semmitől az ember nem jut el oda, hogy foltosra kopott fejjel merényleteket tervez. Magyarországon az emberek nagy százaléka unatkozik, mert beszűkült a látótere, mert a nagypolitika és a sekélyes média ezt sikeresen elérte doki látott már képet erről a "joghallgatóról" ...

arszak.blog.hu/2008/06/11/celbaloves

a fenti cím a blogja címe

www.hirszerzo.hu/cikk.miert_akart_meszarolni_s_abel_megszolalt_az_edesanya.140233.html

ez pedig az anyuka nyilatkozata...

Acél Csaba · http://acelcsaba.blog.hu 2010.02.16. 20:25:46

@red alert: köszönöm és bevallom, nagyon visszafogtam magam a véleménynyilványtásban.De forr bennem a düh, mert egy ilyen "ember" miatt egy egész sportágnak kell - indokolatlanul - magyarázkodnia.
Most éppem a téli olimpia folyik. Egyik ága, a biatlon, ahol sífutás és lövészet van összekapcsolva.Akkor ezeknek a versenyzőknek is le kell adni majd a fegyvert, meg a sílécet esténként?

solti anasztazia 2010.02.18. 18:03:14

te jooo eg!!!!red alert..ez a link annak a sracnak a blogjabol van?
hat en beleolvastam es total kibuktam...foleg a ''Jezus Krisztus fogantatasanak erdekes korulmenyei''-tol...az igazat megvallva vegig sem tudtam olvasni...
süti beállítások módosítása