Hány centis a boldogság?

2010.11.10. 20:45

Hány centi kell a "boldogsághoz", - kérdeztük annakidején, nem kis erotikus tartalommal. Sohasem hittem volna valamikor, hogy a nagyon szerény 8 centi lesz a vízválasztó, tehát ha kevesebb nem baj, ha több, nagyon nagy. Fordítva gondoltam!

Egy óriási marhaságról, egy  "agyament" törvényről van szó, miszerint az a kés, amit magunknál hordozunk, - de nem is a kés, hanem csak a pengéjének a hossza -  nem lehet 8 centinél hosszabb, mert, ha hosszabb, akkor szabálysértést követünk el. Mostani friss hír szerint egy hívatásos vadász lezárt kocsijában a "szerv" két bicskát talált, tokban, a lezárt kesztyűtartóban, amiknek pengehossza kb. 8 centis volt. A kést elkobozták, de ez még semmi, miután szabálysértési eljárás indult, a vadász összes fegyverét bevonták.

Azt hiszem, ezen a ponton már a józan ész is sgítségért kiált. Minden vadásznak kötelezően magánál tartott szerelése, egy kés. Ha kell zsigerelni, ha kell, ágat, gallyat levágni stb. De Uram bocsá' egy jóízűt szalonnázni. Most akkor mi legyen nálunk, - kérdem én. Egy kanál, vagy egy centi, amivel méricskéljük - no nem "azt", hanem a pengénket. A jogalkotók pedig arról vitáznak, hogy a kés éle honnan mérendő. A "tövétől-e", vagy csak a kifent része. Ez sajnos nem vicc, hanem egy bírósági itélet indoklása.Aminek végén a hívatásos vadász fegyverei továbbra is a rendőrség vendéglátását élvezik. Természetesen napi tárolási díjért.Hű de jól is megy nálunk a bűnüldözés, hogy a nyolc centikkel játszadozunk.

A bejegyzés trackback címe:

https://acelcsaba.blog.hu/api/trackback/id/tr732439432

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Az angol beteg 2010.11.10. 22:45:38

...a 12 centisekkel meg simán rohangásznak az utcán....

Paci-ens 2010.11.11. 17:39:08

Ez nekem úgy tűnik,hogy törvényileg változtatták meg a római légiósok híres mondását:
miszerint, ha rövid told meg, ha hosszú szalaggyá.....
Eszement!

Acél Csaba · http://acelcsaba.blog.hu 2010.11.11. 20:23:55

@Paci-ens: hát fiúk, ezekkel a centikkel magunkra maradtunk!Pedig...!

solti anasztazia 2010.11.11. 21:25:59

:-) nem maradtak magukra...csak ez olyan fius tema...hm...
Komolyra forditva..a 8 cm-es kes vagy bicska tudtommal mar regebbi szabaly,legalabbis a hatart szelve nap mint nap mar talalkoztam ezzel a gondal,es a hataron is pont ezeket a mereteket emlegettek..mar akkor nem volt szimpi...
Jogos a felhaborodasa,szerintem szukseg eseten a biztonsagi ovet sem nagyon lehet ekkora bicskaval elvagni...

Paci-ens 2010.11.12. 05:05:26

Egyre furcsább ötletek jutnak az eszembe(nem akartam túlozni).
Vannak helyek a szőlőben, amit nem lehet lekaszálni, és csak sarlóval lehet a füvet, gazt rendben tartani.Ha megtalálják a kocsiban búcsúzhatok a fegyvereimtől, mert a penge méretben és hosszában is jóval meghaladja a sajnos a bezárt lipótmezőre való illetékes törvényhozó őrültek által törvénybe foglalt méreteket,és jön a kalapács!
Én arra asszociálok,hogy törvényi szinten is ragaszkodunk az átkoshoz.
Már csak az hiányzik, hogy a repülőtéren beszállás előtt ellenőrizzék a hugyhólyagomban tárolt folyadék mennyiségét, mivel a gépre csak limitált folyékony anyag vihető fel.És akkor a szoptatós anyákról még nem is beszéltem.
Várható, hogy előbb vagy utóbb a gépkocsikat is fegyvernek fogják minősíteni és fegyvertartási engedélyhez kötik a birtoklását, mivel messze több haláleset kötődik hozzá, mint egy 8 centis zsigerelő késhez.

Paci-ens 2010.11.12. 05:13:18

Az jut eszembe ,hogy juhász nagybátyám mindíg úgy engedte ki a jószágot az akolból, hogy indulunk magyarok legelni.

Paci-ens 2010.11.12. 05:16:02

A legveszedelmesebb fegyver a megválasztott politikus!
El kellene rendelni a méretkorlátozásukat.

Acél Csaba · http://acelcsaba.blog.hu 2010.11.12. 15:06:50

@solti anasztazia: Jól van Tesó, már azt hittem egyedül megyek a kóterba.

Acél Csaba · http://acelcsaba.blog.hu 2010.11.12. 15:07:37

@Acél Csaba: red-alert: jók ezek a kis matricák! Köszönöm!

Paci-ens 2010.11.12. 19:35:22

@Acél Csaba:
Remélem egyedül, mert ahogy te horkolni tudsz az felér egy életfogytiglannal!
süti beállítások módosítása