Új könyv.

2011.01.20. 20:35

Postai küldeményben egy könyv várt itthon. Vadászkönyv, vadász is írta. Pontosabban egy hívatásos vadász. Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy a szerzőt jól ismerem, többször is vadásztatott. Miután nem hatalmazott fel nevének közlésére, álljon itt csak keresztneve: Zsolt.

Amíg a gerlékre vártunk, jókat beszélgettünk, amiből kibontakozott bennem egy kakteres, a véleményét nyiltan vállaló, ezért - ha kell - mindenáron kiálló ember képe. Szeged - közelsége, ízes "őzésben" érződött, miután én is ott végeztem, zene volt füleimnek. 

Hadd mondjak el valamit. Vadászatban eltöltött közel ötven év tapasztalata alapján - amihez a fogalkozásom adta emberismeret is hozzájárul - gyors diagnózist tudok kiállítani az engem kisérő vadászról, vagy vadásztársról. És most nem elsősorban a hívatásos vadász szakmai felkészültségét említeném, hanem az emberi hozzáállást, meg a lelkesedést. Nincs hiány Zsoltban egyikből sem, mondhatom szerencsés az a vadásztársaság, ahol ilyen hívatásos vadász dolgozik.

Nagyon sok sikert az elsőkönyves írónak és ha lehet kívánni valamit, akkor azt, hogy maradjon meg a hívatásos vadászatot valóban hívatásának tekintő, jó humorú, őszinte embernek, mint amilyennek megismertem. Illetve, mögismertem !

A bejegyzés trackback címe:

https://acelcsaba.blog.hu/api/trackback/id/tr372601055

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

solti anasztazia 2011.01.20. 21:59:07

Aranyos,hogy kuldott Onnek konyvet..biztos kellemesse teszi a hetvegejet az olvasasa.Ezuton is gratulalok a szerzonek az elso(es remelhetoleg nem utolso) konyvehez!

Az angol beteg 2011.01.20. 22:45:49

Sok sikert és további ihletet, élményt, vadászirodalmi remeket kívánok Zsoltnak!

Paci-ens 2011.01.21. 07:22:49

Tesó!
Az íráshoz kell a tehetség, de ezt Te már tudod!
Zsoltnak, már most is gratulálok, hogy, bele mert vágni, egy részedről nem lektorált könyvnek a kiadatásába!
A tegnapi telefonbeszélgetésünk után gyanítom, hogy az egészséges vadászirigységedtől elvakulva nem kellene elkezdened az olvasását, mert csak a nagybetűket fogod felismerni.
Azért a könyv címét közölhetnéd, már csak azért is, mert elolvasása után, szeretnék vitatkozni, ha szükségét érezném, a véleményeddel.

Acél Csaba · http://acelcsaba.blog.hu 2011.01.21. 14:53:03

@Paci-ens: találkoztál Kiszomborban a Zsolt "gyerekkel", akivel nagyon jól összenőttünk,olyan gyorsan tudta az új lőszert berakni a puskámba, mintha négylövetűvel lőttem volna. A vadőr karja - a könyv címe.A három napos vadászatodért, persze, hogy írígykedtem.

Paci-ens 2011.01.22. 02:54:35

Tesó!
Meddig kell még lesnem a postaládát, hogy,én is kapjak egy újabb, részemre dedikált,vadászkönyvet Tőled?
(Szedd össze Magad, mert már unom a csekkeket!)

Acél Csaba · http://acelcsaba.blog.hu 2011.01.22. 10:16:49

@Paci-ens: most jutottam el odáig, hogy valamit kezdek magammal ezügyben. Ha gondolod, egy teljes fejezetet Rólad írok.Sárga karikában jókora számmal.
süti beállítások módosítása