Ez ám a szendvics! Két horgászat között egy vadászat. No, lesz még kutyára dér, csigára jószándék, biciklisnek szembeszél stb. ...mert a szabadságom vészesen fogy. A pecálások közé szorult vadászat nem más volt, mint reménytelen harc az elemekkel. Illetve a harc, mint cselekvés,  küzdelmet jelent, némi ellenállással, a teljes kapitulációig. Vagy halálig.

Már a kimenetelkor is lógott az eső lába, de szinte bele a hátizsákomba. Két rétegben és két irányban rohantak a szennyesszürke tépett szélű, rossz kinézetű víztehertől roskadozó félelmet keltő zivatar-felhők. Amikor elindultam a nádas szélén álló, távoli les felé, éppen egy kis résen próbálkozott a lenyugvó Napocska átvilágítani, hamis illúziót keltve a folytatásra. Ami nem is maradt el, de nem a Nap győzelmével. Bezáródtak a felhők, hasuk  földet ért, kőrben szűrke csíkban esőfüggöny kötötte össze a földet az éggel. A közeledő eső, erős ropogással verte a leveleket, a zaj közeledett, a nádas mintha alásimult volna az égiek haragjának és robbanásszerűen, hideg zuhany alá kerültem.

Nem szaporítom, innentől kezdve  a "vadászat" a túlélésről szólt, hogy valahogy kikerüljek innen és találkozzak a vadőr fiúval, aki a Nivámmal ment egy másik helyre, de hogy hová, azt nem tudtam,mert ennek a területnek külön "bája", hogy nincs térerő a mobilokon.  Miután vadászéletem nagyrészét leéltem úgy, hogy a mobil még "fel sem volt találva" - hála Istennek - úgyhogy semmi pánik, " nem eső ez édes fiam csak egy kis víz" - ahogy Jóapám mondotta, ezért csak a puskámat védve, elindultam arra, amerre gondoltam. Elárulom, jól gondoltam.

Két nap óta száradnak a ruháim ! Bolond ez a július !

 

A bejegyzés trackback címe:

https://acelcsaba.blog.hu/api/trackback/id/tr613112694

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sentinelle 2011.07.30. 21:40:01

Az eső és a vadász... Tetszik - szerencse, hogy a tollad nem ázott el! A szakadó eső, jó, mert a farkasok esőben szeretnek vadászni...
Egy ilyen kaland után szárítkozás közben a legjobb egy forró Grog.

Grog elkészítése: (Én így szeretem.)
1. Öntsd a forró vízbe a rumot és a citromlevet.
2. Ízesítés cukorral, fahéjjal, citromhéjjal, hagyd állni pár percig.
3. Forrón fogyaszd.
Egészségedre!

Acél Csaba · http://acelcsaba.blog.hu 2011.07.31. 12:03:50

@sentinelle: kínos, vagy sem, még sohasem ittam. Rumot meg warum?

sentinelle 2011.07.31. 23:30:12

legközelebb egy "húzós" fácánozás után megkóstoljuk a grogot!Igazad van csak rumot warum, talán darum...
Találkozunk a vadászmezőkön, de galamb legyen az a madár aki tudja hol! Mi most mind szabira megyünk,(mentünk) a doktort az elnököt nem csak a magam, de a többiek nevében is,üdvözöljük! további szép nyarat kívánok és szeretettel gondolunk rád!
süti beállítások módosítása