"Búcsú a fegyverektől."

2012.02.24. 09:34

Szikrázó napsütés, keményre fagyott hókéreg, ami egy-egy lépésnél csizmaszárig beszakadt, kinek-kinek súlya szerinti gyakorisággal. Szezonzáró fácánvadászat "díszlete" szebb nem is lehetett volna. Kicsit szomorú vagyok, amikor befejezzük a sörétes puskák forgatását. 

Fél évig - a derék fegyverek  - csak  a szekrények mélyén ábrándoznak majd a jókedvű vadászatokról, amikor a gazda keze simul kacsú derekukra, vagy vállhoz kapva fitogtatják erejüket,, amitől egy gerle- , vagy egy piros színben tündöklő fácánkakas röpte törik meg, vadász-szívet gyönyörködtetve.

A vadászat "szentsége" nem engedi a hitvány napi politika jelenlétét, de mégis beköltözött a lelkekbe. Ezen a napon velünk vadászott egy jó barát is, aki úgy döntött, hogy más országban próbál majd boldogulni. Ésszel érthető, szívvel nem felfogható. Ami eddig csak száraz, de baráti körünket nem érintő statisztika volt - miszerint havonta száz orvos hagyja el az országot -  most eleven valóság lett - mert közülünk vesz vándorbotot ( vándorszikét) a kezébe egy értékes ember. A szezonzárás mélyebb értelmet nyert , nagyobb veszteséget, mint a puskák pihentetése.

 

     

A bejegyzés trackback címe:

https://acelcsaba.blog.hu/api/trackback/id/tr744191377

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Paci-ens 2012.02.24. 14:08:36

Tesó!
A szükség nagy úr.Ha a politikusainknak minden egyes cselekedetével az az üzenete, hogy boldoguljon mindenki ahogy tud,aki meg nem az dögöljön meg, akkor nem csoda, ha megint egyel kevesebb orvos vigyáz az egészségünkre.
Nem 47000 ezerből, de 147000 ezerből is nehéz megélni.Bezzeg a saját jövedelmeikre, csalással,adóeltitkolással,más emberek szégyenteljes eltiprásával tudnak vigyázni, a "jó" Honatyák.
Az pedig hogy a derék kis huszasodat a szekrénybe kell tenned ne bánd.
Volt rettentő sok dolga a szezonban. Nem győzte küldeni a kijelölt cél felé a rengeteg patront.Sok szép élményt nyújtott neked,ideje, hogy pihenjen egy kicsit.

solti anasztazia 2012.02.24. 17:59:05

Tenyleg szomoru.hogy az orszag elhagyasa a legjobbnak tuno megoldas,de megertem es egyetertek az elottem szoloval..sok ismerosom van kint ausztriatol-irorszagig,de nem bantak meg..leszamitva a honvagyat,a csalad fele..

Acél Csaba · http://acelcsaba.blog.hu 2012.02.24. 18:29:01

@Paci-ens: igen, most pihen, de várja a "kisöccse" megérkezését, a 28-ast.
süti beállítások módosítása