Zsír!

2013.12.29. 09:20

Azon gondolkodtam, hogy van-e fölöslegesebb dolog a ködnél. Nem jó semmire, kára viszont van bőven. Egymásba csúszott autók, nagyokat késő buszok, hogy a fegyverszekrényben búslakodó puskákról ne is beszéljek Igen ám, de a természetben semmi sincs "véletlenül". A tele Hold idejét is sűrű köd uralta, éppen azt az időszakot, amikor a vadászok a lesen kucorognak fél éjszaka. Azt hiszem sok vad, a ködnek köszönheti az életét. Járhattak- kelhettek szórótól szóróig, nem zavarta őket puskalövés, ehettek ihattak kedvükre. Ahogy szokták mondani, "lesz még kutyára dér" - ezt a ködöt hozó enyhe időt,  be fogja még vasalni rajtunk a tél. Milyen jól is jön akkor az a zsír réteg, amit most raktak fel.

És milyen baj, hogy ezen idő alatt ránk is rakódott egy kis zsír.

A bejegyzés trackback címe:

https://acelcsaba.blog.hu/api/trackback/id/tr225715660

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kiserdész 2013.12.29. 18:35:08

Kedves Doktor Úr!
Először is jó egészséget adjon a Teremtő a következő évre és még vagy százra, hogy olvashassuk szívet melengető olykor komor néha nevettető írásaid.
ui.: szerintem erről a ködről a libáknak kicsit más a véleményük. Egyszer eljöhetnél hogy saját füleddel hald. Puskát se hagyd otthon mert ha támadnak védekezni legyen mivel.
Vadászüdvözlettel aki a kutyáján pórázzal egy métert se bír tolni.

Paci-ens 2013.12.30. 03:17:48

Tesó!
Én csak Londonban szeretem a ködöt.
Itthon megüli a hangulatomat,és ha az borús akkor kocsiba se ülök.A fegyverszekrényben pihenő puskáimat ez nem igen érinti,mert itt nincs mire vadászni,de a Mátrában már a guta ütné meg őket.
Ennek a ködös időnek egyedül a traumatológusok tudnak örülni, a megnövekedő paraszolvencia miatt.

Acél Csaba · http://acelcsaba.blog.hu 2013.12.30. 10:53:09

@kiserdész:
Péterem!
Sajnos, jó tíz év óta eltűntek a libák innen, holott anno - ilyen ködben - a kéményt majd le verték.Már a kertünk végében tudtam rájuk vadászni, csak arra vigyázva, hogy a lőtt liba ne egyenesen a konyhában landoljon a tetőn keresztül.A meghívással meg úgy vagyok, mint a ledér lányok az ajánlattal. Nem tudom visszautasítani....!

fica kornelia 2013.12.30. 13:34:29

Drága doki,az én férjem nem igazán zavarta a köd,tegnap volt Vajdaságban...én is kérdeztem mit látott ebben a nagy ködben,de azt mondta jó volt minden,én pedig jó feleséghez méltóan mindent elhiszek neki:-)

Acél Csaba · http://acelcsaba.blog.hu 2013.12.30. 18:20:53

@fica kornelia: Nellikém! A vadászok - olykor - ködösítenek. De egy jó társ, a ködösítést is elhiszi. (majdnem) Erről majd tartok továbbképzést!

Acél Csaba · http://acelcsaba.blog.hu 2013.12.30. 21:25:41

@Paci-ens: csak ne piszkáld a csontkovácsokat. Te is jól keresel a ködön. Több tea fogy a piacosoknál, többet pisilnek....dől a lé!Egyébként csodás lehetett a Bakondinál, ahogy ilyenkor "kiáll" a Tekeres hegy a ködből.Majd februárban megnézzük !
süti beállítások módosítása