Kapásjelző !

2020.05.05. 09:49

Nem is tudom, hogy élek-e még, vagy már meghaltam, időt nem érzékelek, de nagyon régóta egy sötét, szűk börtön rabja vagyok, talán nem is egyedül, érzem egy-két sorstársam kerekted idomát hozzám símulni, de lehet, hogy ezt is csak álmodom. 

Aztán megmozdul a börtön, ringatózik ide-oda, aztán egy autó kezd rázkódni alattam, ami már ismerős kezd lenni, emlékein szerint a szabadulás így szokott kezdődni. Először simán fut alattam az autó, azután döcögve, nagy port húzva magunk után, amit én ugyan nem érzek, de a történethez hozzátartozik, ezért a mesém része is !

Egy kis rövid ringatózás után, a börtönömbe jól ismert, a hosszú rabságot felejtető illat kezd beszállni, igen, ezt már ismerem, ez a szabadság illata, a halastó zsongító, bódító, számomra az életet, az életem értelmét hozó reménysége.

Egy kissé halszagú kéz segít ki a szabadba, karikába fáradt testem szépen szétnyitja, majd egy ügyes mozdulattal egy zsinór köré ügyeskedve, újra összapattintja. Jaj, de jó, ez ám a szabadság,  illegek, billegek, a szél gyenge fuvallatára, de igazából nem ez a dolgom, a dolgom az, hogy hálát adjak a halszagú kéznek és egy hirtelen mozdulattal, mondhatni felcsapódással jelezzem, ha a bennem futó zsinór végén történik valami. 

Eleinte semmi nem történik de ezt én így is élvezem, a halszagú kéz egy pipát kezd megtömni, a füstje egyáltalán nem zavar, sőt, az emlékeket hozza fel belólem, a régmúltban is így történt ez, egy kis pipafüst, majd hirtelen a heves akciók, amik az én javaslatomra szoktak beindulni. 

Már majdnem unalmas kezdett lenni a tétlen billegés, amikor végre hatalmas rántást jeleztem a "kéznek", ami kezdte a zsinórt tekerni, én pedig a bothoz tapadva igyekeztem nem összegubancolni a bennem futó zsinórt. A közös munkánk eredménye lett egy szép hal, amitől a gazda keze még halszagúbb lett, amikor másodszorra is a helyemre pattintott.  

Ez ám az szép élet, a szabadság, ami gyorsan felejtette a hosszú karantént, nekem is, a "kéznek " is !

A bejegyzés trackback címe:

https://acelcsaba.blog.hu/api/trackback/id/tr9615661012

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása