Rókázás, de nem úgy !

2010.01.24. 21:08

Két erdő között áll egy kis tákolmány, ami nem éppen les, csak egy magas létra, mi ülőkének hívjuk. Már jó pár napja terveztem, hogy ide kiülök, minden évben ad ez az erdő egy jóképű kant. Mára a hóesés is eláltt, de a derengő napfény ellenére cudar hideg volt.

Kicsit kedvemet szegte, helyesebben nagyon felbőszített, hogy reggel, amikor kinéztem erre a helyre, egy jókora vérpacába botlottam. Egyértelmű volt, hogy itt zsigereltek. Miután negyedik napja,csak én vagyok ide beírva, az is egyértelmű lett, hogy valakik itt autóból őzet lőttek. Nem kertelek, tudom, hogy kik.

rókavadászat

Mindezek ellenére, feltornáztam magam az ülőkére, de a kényelmetlen és szűk helyen nem tudtam magamra húzni a les-zsákom, így tudtam, hogy két óránál nem birok ki többet. Szoktam volt mondani, hogy amikor felülök egy lesre szózatot intézek a nem látható vadakhoz, imígyen: - "aki "azt akarja, hogy fél órán belül meglőjem, az igyekezzen.      Félre tréfa, már nem vagyok az a híres "seggelő", aki fél éjszakát "gugyul" a lesen.

Kb. egy órája ücsörögtem, pipázgattam, amikor már őzek sorjáztak ki az erdőből de nagyon idegesek voltak. Oka volt, mert két középkorú bika jelent meg a két erdő között, tőlem kb. ötven méterre. Egy róka paukolása zavarta meg őket. Jól mutatott a vörös róka, a fehér havon, engem ez a látvány igencsak lázba tud hozni.

Egy percig nem haboztam, meglőttem. Hatalmas, kanróka volt. Jó érzés, hogy egy fácánpusztítóval kevesebb szaladgál ezután.

A bejegyzés trackback címe:

https://acelcsaba.blog.hu/api/trackback/id/tr341699081

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

csőrike1 2010.01.24. 21:48:58

Emlékszem még a horgász fohászára: "Istenem add,hogy akkora halat fogjak, hogy ne kelljen hazudnom!"
Gondolom a vadászokra is átkonvertálható.
Nos, ezúttal tanusíthatom, hogy nincs szükség fillentésre, a róka tényleg egy hatalmas példány, gyönyörű budával.
Nekem is az volt az első gondolatom, amikor megpillantottam, hogy nemcsak puskavégre, hanem "lencsevégre" való téma is lehetett volna, ahogy a szikrázó fehér havon osont a vörös bundájával.
A cikk első feléhez is szívesen hozzászóltam volna, de nem szeretném, ha
Róka Rudi elejtését überelné most az etika boncolgatása.

Acél Csaba · http://acelcsaba.blog.hu 2010.01.24. 22:16:23

@csőrike1: Sajnos, ez már nem csak etikai kérdés. Több annál. Fél füllel hallotam, hogy az elkövetkező vadászvizsgákon sokkal több lesz az etikai téma. Nagyon fontos lenne!

csőrike1 2010.01.24. 22:51:23

@Acél Csaba: Én ennek szívből örülök, és remélem lesz rá módom, hogy a véleményemet is elmondhatom talán a legmegfelelőbb helyen.

Acél Csaba · http://acelcsaba.blog.hu 2010.01.25. 10:05:11

@red alert: Köszönöm, már ideje lenne a saját lábamra állni ezügyben.

solti anasztazia 2010.01.25. 18:37:53

Azert durva,hogy bejelentkezes nelkul is kimennek vadaszni..ez roppant veszelyes..a kitartasahoz is es a rokahoz is gratulalok!
süti beállítások módosítása