Szezonvég!

2010.02.18. 19:01

Szezonvégi fácánozás. A hófúvás miatt elmaradt múlt heti vadászat helyett. Érdekes vidék ez az Ásotthalmi. Valamikor itt, a futóhomokot kötötték meg akáccal és fenyővel, meglehetős sikerrel. A mezőgazdaság csak vegetál benne, de az akác még most is jól érzi magát, a fenyőnek már nehezebb dolga van, az egyre mélyebbre süllyedő talajvíz miatt. Istentől elrugaszkodott természetvédők, még az akác létjogosultságát is megkérdőjelezték, mert nem "echte ungarische" fafajta. Jól érzi magát a fácán is ebben az erdőkkel, nádasokkal, vetésekkel váltakozó élettérben.


Nagyobb térképre váltás

Már a vadászat végefelé járt, amikor egy nádas szélén megálltam, ahonnan jól beláttam a nádasban kanyargó  havas, vizes, zsombékos utacskába. Valahogy a hatodik érzékem azt diktálta, hogy itt rókának kell átváltania. Váltott is, de olyan villámsebesen, hogy csak a hűlt helyére tudtam egy lövést "odadobni". Tehát, MAJDNEM lőttem egy rókát.

A bejegyzés trackback címe:

https://acelcsaba.blog.hu/api/trackback/id/tr951771276

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása