Úszásoktatás !

2017.07.07. 09:12

Nem egyszerű eset, egy autózást szívből utáló, hányós kutyát berakni az "anyósülésre". Pláne, hogy a Samu kutya kb. húsz kilós, ráadásul erős, izmos, szóval ha ő kitámasztja az első lábait és teljes erőből hátrál, akkor a betuszkolása nem egy vicces feladat.Messziről nézve és rosszindulatúan,ebből  valami perverz akció is vizionálható. Eddigi összes kutyám az autó ajtajának nyitására már pattant is a helyére, őket inkább kirimánkodni volt nehéz.t   

Viszont, ha azt akarom, hogy Samu vízzel is találkozzon és netán megszeresse azt, akkor vinni kell, ha hány, ha nem hány. A házunktól a Duna part - légvonalban pár száz méter - kocsival sem sokkal több, kb. öt perces út, amibe a macerás beszállás-kiszállás is benne van.

Bizony először meglepődött a Duna látványától, de követve a személyes példámat, egyre bátrabban lábalt mellettem az egyre mélyülő vízbe. Én csak azt hagytam ki az úszásoktatásból, hogy fürdőnadrágot vigyek, rajtam "civil" ruha volt - mondjuk a hőségre tekintettel nem sok -de azért mégis érdekes látvány lehettem, amikor hosszúnadrágosan, ingben, nekiindulok a Dunának. Még jó, hogy nem mentettek ki, mint egy kutyájával együtt öngyilkosságot elkövetőt.

Ahogy Samu lába alól "elfogyott" a talaj, valami úszásfélébe kezdett, de ez stílusát tekintve a pillangó úszáshoz lett hasonló,  azaz majdnem függőleges tartásban verte a vizet amitől előre nem haladt ugyan, de legalább nem fulladt a vízbe.

Nos, ebből a technikából, még néhai Széchy Tamás sem egykönnyen csinált volna jó úszást, de talán majd a többszöri próbálkozás meghozza az eredményét.

Összegezve Samu kutya eddigi eredményeit megállapíthatom, hogy bármilyen rövid autóút közben is, prímán tud hányni, de nem a bekészített nejlonra ám,  hanem mellé, alá, az úszást összekeveri a víz verésével és mindezeket egyetlen fél óra alatt tette, miközben az én ruhámból szépen csordogál a Duna vize az autóm egyetlen nem összenyálazott ülésére. 

Szép ez a kutyás élet !

A bejegyzés trackback címe:

https://acelcsaba.blog.hu/api/trackback/id/tr612646765

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása