A zöld szörny!

2009.02.17. 16:14

FéltékenységZengett a ház Laci vadőr ordításától. Megöllek, Te büdös ringyó, meg én ! Megcsaltál, pontosan azzal, aki már régóta áskálódik ellenem, akinek akkora a pofája, mint a bécsi kapu, aki már a kocsmában híreskedik, hogy lefektetett. - Meg ne szólalj, mert bizisten azonnal kést vágok beléd, te is kotródj innen te büdös dög - rúgott a kutyájába.
Szegény kutya nem tudta mire vélni gazdája haragját, ő csak annyit tudott, hogy nem járt itt az elmúlt három napban senki, amig a gazdi fejtágításon volt. Ő már csak tudná, hogy kiket ugatott meg mostanában. Nem volt büszke a memóriájára, de egy hétre vissza tudott emlékezni, ugyanis pontosan akkor volt utóljára vadászni a gazdájával. Szomorúan kotródott ki az udvarra, nagyon sajnálta zokogó gazdasszonyát, akit talán Lacinál is jobban szeretett. Szerette a jószagú asszony ölébe fektetni a fejét és kéjes morgás szakadt fel belőle, amikor a füle tövét vakargatta. Érezte, hogy most nagy a baj, nagyon nagy.

Laci kivette a puskáját a szekrényből, vállára akasztotta és elindult a közeli erdőszéli lesre. Parancsba kapta, lőjön egy sutát, az esti TSZ bulira.

Ezeknek a rohadtaknak is pont most kell a vad, hogy nem tudnak saját pénzen pár kiló húst megvenni. Persze, mert jobb ízű a potya-hús - morogta a bajsza alatt, egyre nehezedő szívvel.
Vadul kavarogtak fejében a gondolatok, a kocsmai pletyka már eljutott hozzá, de nem is biztos, hogy igaz, tudta, nagyon szereti a felesége, meg lehet, hogy az egészet az a rohadék találta ki bosszúból, mert egyszer próbált közeledni a felesége felé, de az kikérte magának, ő meg beigérte, ha mégegyszer az asszony körül legyeskedik, beveri az orrát.Minden lépéssel biztosabb lett, hogy nem volt igaz az egész, de még csak esélyt sem adott az asszonynak, hogy valamit is mondjon. Már maga sem értette, miért ordított, miért fenyegetőzött. Hiú barom vagyok - morogta félhangosan a bajsza alá. Felült a lesre, a közeli szóróra jártak az őzek, azokból akart egyet meglőni. Ahogy alkonyodott, a szivét egyre jobban a bánat szorította össze, sajnálta már az egészet, szégyelni kezdte magát.

Sorban óvatoskodtak ki az őzek az erdő sűrűjéből. Sokszor látta már őket, tudta melyiket lehet meglőni, bár nem szívesen bántotta a sutákat. Ha kilőjük a sutákat, honnan lesz őzünk - szokott vitatkozni a vadászmesterrel. Nincs mese, most parancsot kapott, lőni kell.

- A rohadt életbe ! - remeg a kezem, állapította meg, amikor a hajszálkeresztet a suta oldalára illesztette. Érezte, hogy nem teljesen stabilan áll a puska, de várni sem akart sokat, ment volna haza, ezért elhúzta a billentyűt.

Magasra felhúzott háttal jelezte a suta a haslövést. A többiek egy másodperc alatt elugrottak, csak ez a szerencsétlen állt még percegig, majd lassan lefeküdt.

- Nem lőhetek bele mégegyet - morgott Laci, ha szétroncsolom az őzet, majd hallgathatom évekig, hogy szitává lőttem a vacsoráravalót.

Nagyon utálta a sebzett őzek tarkózását, volt benne része, amikor külföldiek lődöztek mindent hasba, seggbe és neki kellett leszúrni őket. Leszállt a lesről és bosszúsan ballagott a még élő, de csak a fejét felemelni tudó suta felé. Amikor megfogta az őz fejét, hogy a tőrét a tarkójába döfje, belenézett annak szemébe. Gyönyörű szempillái riadtan rebbentek, szemei könnyel voltak tele és szinte könyörgően nézett Lacira.

- Istenem, ezek a szemek - fordult vele egy nagyot a világ, mert az asszony kisírt rémült szeme jutott az eszébe. Úristen, az asszony - bődült fel és rohanni kezdett hazafelé.

Ahogy közeledett a háza felé, látta, érezte, valami baj van, sokan állnak a bejáratnál, izgatottan beszélgetnek, de amikor odalépett közéjük, néma csend lett.

- Mi van, mondjátok már, mi történt? - kérdezte bizonytalanul.
- Lacikám - így egy asszony, a feleséged most vitte el a mentő. Öngyilkos lett ! De talán megmarad - mondta az egyik mentős!

A bejegyzés trackback címe:

https://acelcsaba.blog.hu/api/trackback/id/tr29948779

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása