Divat

2009.07.16. 09:36

Nagy melegben hallgatnak és izzadnak a múzsák. Érdekes, hogy lovas életemben mennyire nem érdekelt, hogy milyen idő van, kánikula-e, vagy csikorgó hideg, a lónak, lovaknak menniük kellett.

Néhai edzőm, az öltözködésben sem ismert tréfát. Egyszerűen nem engedte, még a legnagyobb kánikulában sem, hogy "nekivetkőzve" lovagoljunk. Azt mondta - és igaza volt - a versenyen sem lovagolhatsz félmeztelenül, tessék megszokni már az edzéseken, hogy zakó is van rajtad. Olykor csavarni lehetett szegény zakóból az izzadtságot, de versenyen nagyon jó volt, hogy ezt megszoktuk, látván azokat szenvedni, akik csak a verseny "tiszteletére" öltöztek formaruhába.

Kedvelt mondása volt, hogy teniszezni sem illik klottgatyában. Szegény Pista bá', ha látná a jelenlegi teniszdivatot, a legcifrább színű, formájú ruhákat, kitérne a hitéből.Tenisz ruhák

 

A vadászatban is elvárás az alkalomhoz illő öltözködés, a mi vadászati kultúránkban ez a zöld szín, illetve ennek változatai, egészen a barnáig. A Canadai vadászoknak természetes a piros lajbi viselete, egyrészről, hogy ne egymást puffatsák le, másrészről, ezt a színt, helyesebben tónust látja legkevésbé a vad.Ahány ház, annyi szokás.

Ahogy a vadászatban is, mint lassan mindenütt, csökken a hagyománytisztelet, úgy jelennek meg az új idők, új vadászain a legkülönfélébb rémségek. Színben, formában egyaránt.

Jelenleg a statust a fegyver drágasága jelzi, ebben pedig csak a csillagos ég a határ.

Bevallom, nekem egy majdnem velem egykorú öreg golyós fegyverem van. Nagyon sok mindent éltünk meg együtt, bejárta velem Afrikát, volt részünk jóban, rosszban egyaránt. Hűséges darab, egyszer sem hagyott cserben.

A fegyvermesterem mondta: - Dokikám, kicsit "redvás" a csöve, de ez még az unokáját is ki fogja szolgálni!" ! Akkor meg minek vegyek egy drága fegyvert. Ha ez az öreg hűséges "likiránt" áll, ugyanúgy teszi a dolgát, mint a drága csodafegyverek. Na jó, nem mondom, azért kapott egy jó "kukkert" a hátára, mert a szemem bizony nem javult az évek múlásával.

 

A másik dolog, amikor nem vadászként van fegyver a kezemben, pl. korongozásnál, vagy pisztolyos lövészetnél. Ennek is van valamennyi hagyománya, meg a versenyszabályzat is előír bizonyos ruházatot. A napokban voltam korongozni, harmadmagammal. Legalább 35 fok melegben egy kiszikkadt rét közepén volt a korongpálya.

 

Bagaméri az elátkozott fagylaltos

Előrelátóan, egy fehér sildes sapkát tettem föl, amiben én lettem Bagaméri, aki a fagylaltot maga méri, de ebben az esetben a divatot fölülírta az UBV sugártól való félelem. Egyszóval egy kicsit elkurvultam én is.

Ja, hogy megint nem a lovas vadászataimról írtam? Majd legközelebb !

A bejegyzés trackback címe:

https://acelcsaba.blog.hu/api/trackback/id/tr911248811

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

fica kornelia 2009.07.17. 22:27:26

Az én párom még Hál Isten a hagyományörzők közé tartozik.Ö határon túli magyar,lovagol és részt vesz fogathajtó rendezvényeken is!Egyszer egy ilyen alkalommal a rendezvény szervezö megkérte,hohy horvát népviseletben hajtsa a lovait....Ö NEM-et mondott,vagy mehet magyar ruhában,vagy el sem megy!Végül is ott volt,azaz elérte...nem kellett megtagadnia a hovatartozását!!!

Acél Csaba · http://acelcsaba.blog.hu 2009.07.18. 05:49:48

Az állatok, közülük a kutyák és a lovak, nagyon érékenyek a gazdájuk "jellemére". Valahogy megérzik a sunyiságot, az álnokságot. csak a jellemes, "egyenes" gerincű embereket szeretik. Janit, szeretik a lovai. Ez őt minősíti.Ilyen embernek érdemes egy rakat gyereket szülni. Hajrá!!

Acél Csaba · http://acelcsaba.blog.hu 2009.07.18. 15:31:12

Sanyika, a képek űberelték a szöveget. Köszi.

fica kornelia 2009.07.20. 22:05:46

A lenyeg a lenyeg..hogy a rendeloben meg a feher ruha dominal..annak ellenere sok a kritika "tul hosszu a szoknya..",a dekoltason is lehetne javitani,de tudja doki ebben a maga sagitseget varjuk(nem felreerteni).
Es igen Nella HAJRA!!

fica kornelia 2009.07.20. 22:06:52

Hjaj maaa ez a gep...az elozo en voltam,es megint a Nella neve van kint..TAZI
süti beállítások módosítása