Gerlézés

2009.09.04. 06:06

Miközben javában zajlik a szarvasbőgés és a vadászok zöme ezzel van elfoglalva, addig én egészen mással. A gerlézéssel !

Aki nem tudná, mi is ez, annak mondom, hogy tulajdonképpen vadkárelhárító vadászat. A kisebb nagyobb városokban a balkáni gerle nagyon jól megtalálta az életfeltételeit, ott rak fészket, költ, de a táplálékát a környékbeli mezőgazdasági területeken szerzi be. Ebben az időszakban a napraforgó táblákban.  Óriási károkat okoznak, ha "rákapnak" egy táblára, ott egy szem napraforgó nem marad.

Nagyon szeretem ezt a vadászati formát, a gerle nagyon jól repül, minden "trükköt "bevet, nem könnyű eltalálni. "Eszi" a patront rendesen.

Fizikailag is jó kihívás, a harminc egynehány fokos melegben órákig állni és várni a gerléket. Ne borzadjon el senki, amikor több százas terítékről beszélek, mert ettől nem lesz keveseb gerle jövőre, sőt. A létszám csökkenése, a költési kedvüket fokozza, túlkompenzálják azt, magyarán, jövőre még több gerle lesz.

Tegnap Orosházán voltam harmadmaggamal, barátaimmal és rendkívül jó gerlemozgásban volt részünk. A terítéken 220 gerle volt, de mégegyszer ennyit még ekkor nem találtak meg.

A bejegyzés trackback címe:

https://acelcsaba.blog.hu/api/trackback/id/tr681359225

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

solti anasztazia 2009.09.09. 21:56:40

Gratulalok!Szep teljesitmeny!Akkor jovore meg tobb melo...de magukat ismerve nem hatralnak meg a feladattol!
süti beállítások módosítása