Makótól Jeruzsálem

2009.09.14. 16:54

Miközben a vadászok között, másról sem esik szó, minthogy bőgnek-e és ha igen, hol és mikor, szóval,javában zajlik a szarvasvadászat, eközben létezik három vadász - ezek egyike én vagyok -  akik viszont másról sem tudnak beszélni, csak hogy hol lehetne egy jót gerlézni.

Makón voltunk, tegnap, azaz vasárnap. Egy kis napraforgócsikhoz állítottak bennünket, amelyiknek egyik vége a Romániába vezető országútnál ért véget. Jöttek, jövögettek a gerlék, kicsit tétován, keresve a napraforgó tábla előző napon learatott részét. Igazából nem panaszkodhatom, mert  volt lehetőségem, ha nem is annyi,mint a korábbi években, amikor több száz lőszer fogyott, egy-egy ilyen napon.

De nem is a gerlézés gondolkodtatott el, hanem az a rettenetes kamion, meg személykocsi forgalom. Mondhatni, folyamatosan dübörögtek Románia felé az autókkal megrakott trélerek, utánfutókon húzott drága személykocsik, hűtőkamionok, stb. Ha egy országnak jól megy, akkor veszik az autókat, ha nem, ha nincs pénzük az embereknek, akkor nem. Nálunk, ötödére csökkent az eladott autók száma. A Románoknál növekedett. Művészet kellett, a szomszédot alulmúlni. A politikusok lelke rajta. Így került a Román gazdaság olyan távol a miénktől, mint Makó Jeruzsálemtől.

No, ennyit a MAKÓI gerlékről !

A bejegyzés trackback címe:

https://acelcsaba.blog.hu/api/trackback/id/tr491381532

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása