Mórahalom

2009.10.13. 21:25

Szakad az eső, a szél a cserepekkel próbálkozik, amikor hajnal fél hatkor hívom a vadászbarátot telefonon, valahogy úgy, hogy a bizakodás is benne van a hangomban, hogy ugye ilyen szar időben nem megyünk fácánozni?

A vonal túlsó feléről jön a  "kioktató" szöveg. Ugye tudod, mármint én, hogy vadászatra csak kétféle idő létezik az alkalmas és az igen alkalmas. Hát jó, legyen, nyilván a vadászt nem normális mércével mérik, egye kutya, megyek én is!

Majdnem Szegedig autóztunk a "tetthelyig." (NSZK film 1970-78-ig a fiatalabbak kedvéért)

Ekkor már nem egyszerűen esett , hanem vízszintesen esett. Volt és van is némi tapasztalatom, hogy ilyen cudar időben hogyan viselkedik a fácán. El is mondtam a többieknek,, kedvcsinálónak".

A fácánt kettős okból nem fogjuk eltalálni - kezdtem a "lohasztó" intelmet. Az egyik, amikor a fácán teljesen elázva és elnehezedve nem hajlandó felrepülni, hanem futva menekül. A másik, amikor mégis felrepül, akkor a viharos szélre " ráülve" mint egy rakéta zúg el a vadászok fölött, mellett, kb. mellmagasságban.

Azért a kis elázott brigád egészen jól "muzsikált", nem lőttünk sok fácánt, de nem is ez volt a cél. Jót sétáltunk, jót vadásztunk.

Kell ennél több?

2 fácán ?

A bejegyzés trackback címe:

https://acelcsaba.blog.hu/api/trackback/id/tr771448451

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

solti anasztazia 2009.10.13. 22:35:49

A szoveg vegen van olyan h "szolj hozza"...hat mit szoljak?A vadaszok tenyleg .....ok,Ehez tenyleg az kell,hogy szivbol szeressek a vadaszatot.
ui.:na tudja mikor mennek ki ilyen idoben..?

red alert · http://autosiskola.blog.hu 2009.10.14. 17:12:24

Kell ennél több?

2 fácán esetleg?

Acél Csaba · http://acelcsaba.blog.hu 2009.10.15. 10:21:46

Jól rá lett komponálva a szövegre a képi anyag. A "Tatsort" zenéjét már én is elfelejtettem.Köszi!
süti beállítások módosítása