Macskakövek!

2009.10.29. 14:06

Róma belvárosában az igazi hangulatos, szűk sikátoros utcák, macskakővel vannak kirakva. Ez így, rendjén is van, nem illik az aszfalt az ezeréves falak közé.

De, amit az ember tönkre tud tenni, azt meg is teszi. Az egyik borzalom, az eldobált cigarettacsikkek. A kockakövek réseibe makacsul beékelődve, seprésnek ellenállva éktelenkednek, milliószámra. Pedig Róma tiszta város, sok az utcaseprő és a gépek is folyamatosan takarítják az utcákat, de a résekbe beszorúlt csikkek mindezeknek ellenállnak. Mondhatnánk, hogy papírból van, majd elázik, szétázik, eltűnik. De nem fog, mert folyamatosan kapja az utánpótlást.


 

római koffer


 

A másik, "szennyezés", ami szintén a macskakövektől van, de azok, szegények nem tehetnek róla, az egy zajszennyezés. A túristák által húzigált utazóbőröndök kerekeinek kattogása ez a fület bántó hangzavar, ami egész tereket tud zajjal betölteni, behallatszik a templomokba, kis éttermekbe, mindenhová. Amikor húsz, vagy harminc, egyforma kis japán, az egyforma kis kerekes bőröndjét húzza maga után, hát igaz a Shakespeari szöveg: "szó bennakad, hang fennakad, lehelet megszegik"  - akkora a zaj ! Praktikus dolog, hogy egy bőröndöt nem kell cipelni, de az mégis rettenetes, hogy csak ezt lehessen hallani egész Rómában.

Talán, ha több utcai zenész lenne, nem kéne ezt a kattogást hallgatni.

 

koffercikli

A bejegyzés trackback címe:

https://acelcsaba.blog.hu/api/trackback/id/tr841483991

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

solti anasztazia 2009.10.30. 23:05:28

Nem mondja,hogy ott is vannak egyforma kis japanok..kinaiak..?

spigi 2009.10.31. 19:58:59

Ez még semmi. Mint közismert Párizs egy olyan szegletében laktam, laktunk, ahol nem túl visszafogott volt a "külföldiek aránya/m2. Azt nem mondhatom, hogy nem kedvelem a "külföldieket", mivel magam is francia állampolgáságom ellenére az vagyok. De én rá jöttem ,hogy mi a különbség a kinaiak és jappánok között. Ha jön veled szemben egy vágott szemű, akinek két kamera lóg anyakában, és egy fényképezőgéppel fozóz, akkor az a kinai aki az egyiket el akarja adni neked.

solti anasztazia 2009.11.08. 22:59:02

:-))) Miki ez nagyon edes...
felelmetesen igaz
süti beállítások módosítása