Szilveszter

2009.12.30. 06:00

Nyakamon a szilveszter. Bevallom, nagyon nem szeretem. Meg nem is értem, hogy miért kell nekem ezen az éjfélen, másképp viselkednem, mint az összes többin. Muszály lenne vidámkodnom?  Mert ugye ez egy "vidám" este -  a dög unalmas TV műsorokon, vagy Lajcsi lakodalmasán kéne kacarásznom? A pezsgőt sem szeretem, "parancsszóra" meg egyáltalán nem. Fogadkozni sem biztos, hogy ennél a dátumnál kell. Hogy majd lefogyok, leszokok, elkezdek, megváltozok stb.stb.

Az sem zavar, hogy az új évszám írását meg kell szokni. Az meg egyáltalán nem, ahogy sóhajtani szoktak : Istenem, megint egy évvel öregebbek élettünk. Szerintem ez a "dolog" napról napra történik. Folyamatosan és nem ugrás szerűen éppen szilveszterkor.

Általában átalszom a dátum-ugrást, viszont reggel korán kelek ( semmi másnaposság !)és kimegyek vadászni. Ugyanis babonás vagyok, ami újévre így szól, amit előszörre csinálunk, azt fogjuk egész évben. Volna még elképzelésem, de egyenlőre maradok a vadászatnál.

Szilveszter napjának délelőttjén egy fácánvadászat van betervezve, ha nem mossa el az eső, ezért garantált, hogy a fáradtságtól este - már csak ezért is -  korán elalszom.

Boldog Új Évet mindenkinek!
 

szilveszter gerle

A bejegyzés trackback címe:

https://acelcsaba.blog.hu/api/trackback/id/tr121631898

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

solti anasztazia 2009.12.30. 18:36:30

..pedig azt hittem leisszuk magunkat...
Onnek is Boldog Uj Evet kivanunk!!

Acél Csaba · http://acelcsaba.blog.hu 2009.12.30. 19:31:05

Majd utólag! De akkor is inkább "leessszük" magunkat.

csőrike1 2009.12.31. 16:17:20

Remélem , a fácánvadászatot nem mosta el az eső, hamár az utána következő eseményeket meghiúsította.
Én is babonás vagyok kicsit (nagyon), ezért újévkor igyekszem majd én is olyat tenni, amit remélem, egész évben lesz módom.
Ezúton is Boldog Új Évet !
Szívből kívánom, hogy az új esztendő egészségben, békességben, sikerekben, boldogságban bővelkedjen.

Acél Csaba · http://acelcsaba.blog.hu 2009.12.31. 16:22:27

@csőrike1: Egyiket sem mosta el, hála Istennek. Monjuk, tarthatott volna tovább !

Acél Csaba · http://acelcsaba.blog.hu 2010.01.01. 20:24:06

Ha láttál gerlét, szerencsés lesz az éved.
süti beállítások módosítása