Minden nap, vadásznap!

2010.01.02. 16:10

Ma reggel is, mint mindig, elvitt Berci sétálni. Semmi félreértés, ő kunyerálja ki a reggeli testmozgást. Pár évvel ezelőtt még úgy volt, hogy én futottam, ő követett, nagy melegben elég kényszeredetten. Fordult a kocka, most ő fut előre és én követem, ahogy tudom.

Nem eseménytelenek ezek a kirándulások, csak nyitott szemmel, mondhatni vadász-szemmel kell nézni a világot. Fácánok szaladnak be a bokrok közé, gerlék húznak a közeli kukoricatarlóra, varjúcsapatok "kevernek szelet "- ahogy az öregek mondták, szajkók riasztanak a kökényesből, néha héjja vág be a falu szélső házai közé. Télen vadlibák gágognak, ha köd van, egészen a kémények magasságáig ereszkedve, vagy egy pákosztos őz rohan el a kis lucernacsíkról. Minden időszaknak meg van a látványa, pedig csak egy-kétszáz métert mentem a házunktól.

A mai reggel, különlegesen indult. A felkelő Nap vörös korongja, még az égen találta a kicsit megfogyott Hold fáradt, szégyenkezős  ábrázatát. Találkozott az éj, a nappallal. A bagoly, a pacsirtával.

A focipálya felé vezető úton, annak pontosan a közepén egy róka ült. Berci kutya szoborrá merevedett, meglepte a találkozás. A róka sem tudta eldönteni, a hasonló színű bundát viselő kutyámról, hogy hová is tartozik rendszertanilag. Barát, vagy ellenség.

De a kutya mögött előbukkanó "simabőrű" megjelenése meggyőzte arról, hogy menteni kell az irháját. Buta róka, nem tudhatta, hogy nincs nálam puska. Bezzeg, ha mindez tegnap történik, a mikor a "villámokat szóró" is velem volt, akkor őkelme ma már nem riogatta volna a tyúkokat Mári néni szélső házánál.

A bejegyzés trackback címe:

https://acelcsaba.blog.hu/api/trackback/id/tr431639704

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

solti anasztazia 2010.01.02. 22:46:48

Ezt olvasva ugy erzem ma jobban esett Onnek a termeszet szepsegeben valo gyonyorkodes,mint a tyukok "megmentese"!

Acél Csaba · http://acelcsaba.blog.hu 2010.01.03. 13:40:29

@red alert: ...erről a Mári nénit kéne megkérdezni, akinek elfogytak a tyúkjai és nem a lábas irányában...!
süti beállítások módosítása