Szemét !

2010.01.04. 22:16

Kutyás ez a történet is, de csak annyiban, hogy közös sétálásunk alkalmával történik velünk hol jó, hol rossz. Legutóbb, ez uttóbbi.

Hogy rögtön a közepébe vágjak. Koszosodik, szemetelődik a faluból kivezető összes kis utacska. Gyakorlatilag, kisebb-nagyobb szeméttelepek éktelenkednek a fasorokban, árkokban, mindenhol. Hűtőszekrénytől, műanyag palackokon keresztül, döglöt csirkékkel teli zsákig, szinte minden halmozódik, tornyosodik egyre nagyobb kupacban.

Azóta van ez így, amióta bezárták a falunk szeméttelepét. EUS ötlet volt, a központi szemét-depók létesítése, régiónként. Igenám, de hová vigye ki az a szemetét, akiét a kukába nem lehet betenni. Elszállítanák - jó pénzért, megrendelésre. Egy ilyen szegény falutól ezt nem lehet várni, tehát marad az erdő. Van szelektív hulladékgyűjtőnk is, de nem nagyon gyűlik benne semmi, annál több, mellette.

Az objektív okok miatt,azért nagyon nagy gond van a gondolkodással is. Csak a saját "porta" rendbetételéig terjed az "öntudat". Ami nem kell, az mehet ki az erdőbe. Pedig,a  saját életterünket, egészségünket tesszük tönkre.

Legutóbbi sétánk alkalmával, a főleg romák lakta Újvárosi részről induló szurdokban a rengeteg műanyag zsákos szemét mellé, két birka gyomra, bele, mindene volt kidobva.

Gyomorforgató látvány volt.

A bejegyzés trackback címe:

https://acelcsaba.blog.hu/api/trackback/id/tr831646804

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

solti anasztazia 2010.01.06. 19:21:19

uh...az durva..el is hiszem,hogy gyomorforgato volt..
süti beállítások módosítása