A Tenkes Kapitánya !

2010.01.14. 21:22

Vadászati témájú kiállítás van, a Siklósi várban - hallottuk. Már mondtam, hogy a csütörtök az vadászati nap, de mi van akkor, ha nincs hol és nincs mire vadászni. Akkor a csütörtök olyan, mint amikor a puska mondja.

Irány Siklós, nézzük már meg azt a vadászati kiállítást - jobb híján, ez is valami. Gyanúsan csendes volt a vár környéke, egyetlen autó sem parkolt előtte. A kapu tárva nyitva, igazán könnyelműek a várvédők. Egyetlen rohammal elfoglaltuk a bejárati teret, a portásfülkével együtt. Innen ugrott ki egy ideges várvédő és  imígyen szólt: a vár zárva. Hülye kérdés, de feltettem: mikor nyit? 2012, márciusában - jött a gyors válasz. Rövid fejszámolás, de az eredmény mindíg ugyanaz, innen, ettől a ködös, zord januártól számítva, ez még két év. Túlerőben voltunk,de ettől szégyenszemre, megfutamodtunk.

Azt mondta a "várvédő", hogy a kiállítás a főutcára költözött. Rendben, irány a fő utca. Új információ, múzeum zárva, majd márciusban nyit. Ez a vereség már megroppantotta harcias kis csapatunkat, amit csak cukrászsüteménnyel tudtunk orvosolni.

Azért mégis csak fura, hogy ebben az aranyos kis városban nincs egy olyan hely, ahol a vadászati, vagy egyáltalán valamilyen kiállítás méltó helyet kapna. Szegény Tenkes Kapitánya forog a sírjában.

A bejegyzés trackback címe:

https://acelcsaba.blog.hu/api/trackback/id/tr801673165

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

solti anasztazia 2010.01.17. 16:47:39

Akkor miert lett mar meghirdetve??Vagy Onok ertettek felre??
Azert nem veszett karba a nap,a jo suti karpotolta magukat:-)
süti beállítások módosítása